Vágólapra másolva!
Röviddel a második félidő kezdete után, 0-0-ás állásnál a stadionon kívüli rendbontások miatt - amelyek a közbiztonságot veszélyeztették - félbeszakadt az SS Lazio-AS Roma olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzés.

A Stadio Olimpicónál már a találkozót megelőzően, este hét órakor elkezdődtek az incidensek, ugyanis a szélsőséges szurkolók petárdákat hajigáltak a létesítmény bejáratait ellenőrző rendőrökre. A rendfenntartó erők könnygázt is bevetettek, s a stadion előtt páncélozott rendőrautókat is felvonultattak: több tucatnyi rendbontót vettek őrizetbe.

A mérkőzés folyamán elterjedt, hogy egy halálos áldozata is van az összecsapásoknak, s a szurkolótáborok füstbombákat dobálva a pályára már a szünetben a találkozó felfüggesztését követelték. A rémhírek szerint egy gyermeket elütött egy rendőrautó, s a hangosbeszélőn keresztül elhangzott cáfolatok - a rendőrség képviselői is határozottan tagadták a hírt - nem nyugtatták meg a nézőket.

A második helyen álló AS Roma és a negyedik helyezett SS Lazio csapatkapitányait is megkérdezve, illetve a liga vezetőivel konzultálva Roberto Rosetti bíró lefújta a mérkőzést. A stadionból távozó szurkolók között is összetűzések voltak, s a rendőrség ismét könnygázt vetett be.

Ami a többi mérkőzést illeti: a mostanában gyengélkedő Internazionale igazolta a papírformát, idegenben is könnyedén győzte le a sereghajtó Anconát. A hazaiak - egyedüliként - továbbra is nyeretlenek a pontvadászatban, s ezzel beállították a Varese 1971-1972-es negatív rekordját. Az Ancona sorozatban 28. élvonalbeli mérkőzésén nem tudott győzni.

Serie A, 26. forduló:
Ancona - Internazionale 0-2 (0-0)
gól: Recoba (57.), Adani (66.)

Bologna - Brescia 3-0 (1-0)
gól: Tare (40.), Nervo (70.), Signori (80.)

Chievo - Siena 1-1 (0-0)
gól: D'Anna (68., 11-esből), illetve Ventola (86.)

Empoli - Sampdoria 1-1 (0-1)
gól: Rocchi (88.), illetve Belleri (15., öngól)

Lecce - Perugia 1-2 (0-1)
gól: Dalmat (84.), illetve Brienza (12.), Di Loreto (58.)

Modena - Reggina 1-2 (0-2)
gól: Kamara (50.), illetve Bonazzoli (13.), Di Michelle (45.)