Vágólapra másolva!
Az éllovas Real Madrid meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett az Athletic Bilbao otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában. A Deportivo La Coruna és az Atlético Madrid hazai pályán győzött.

A szerdán a Király Kupa döntőjét a Real Zaragozával szemben drámai csatában elvesztő fővárosi sztárcsapatot már az első félidőben meglepték a tabellán 5. hazaiak, akik 45 perc játék után 2-0-ra vezettek. A madridi együttes a fordulást követően Raúl góljaival gyorsan egyenlíteni tudott, ám a folytatásban a házigazdák képesek voltak újítani, s Asier del Horno duplájával megnyerték a találkozót.

A madridiak középpályása, Zidédine Zidane viszont a vereség ellenére is begyűjtött egy "elismerést", ugyanis tizennégy millió eurós jövedelmével ő volt tavaly a legjobban kereső francia sportoló. A L'Equipe Magazine című lap által nyilvánosságra hozott lista szerint azonban a 31 éves Zizou világviszonylatban csupán a 27. helyen végzett ezzel az összeggel, messze lemaradva a profi golf amerikai csillaga, Tiger Woods (83,3 millió euró) és a hatszoros Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher (51,6) mögött.

A francia rangsorban Zidane-t szintén egy futballista, az Arsenalt erősítő Thierry Henry követi 7,5 milliós bevétellel, míg a harmadik pozícióba a Forma-1-ben szereplő Olivier Panis (5,8) került. A hölgyek közül a női teniszezők világranglistájának jelenlegi harmadik helyezettje, a tavaly 2,1 milliót kasszírozó Amélie Mauresmo végzett a legelőkelőbb helyen, de így is mindössze a 20. lett a francia kereseti listán.

Primera División, 29. forduló:
Athletic Bilbao - Real Madrid 4-2 (2-0)
gól:
Yeste (41.), Urzaiz (44.), Horno (75., 77.), illetve Raúl (49., 62.).

Deportivo La Coruna - Real Murcia 1-0 (1-0)
gól: Capdevila (40.)

Atletico Madrid - Real Betis 2-1 (0-0)
gól: Paunovic (51.), Fernando Torres (69.), illetve Joaquin (68.)

Primera División: Bilbaóban a Real Madrid/sport/focivilag/20040319varosi.html?pIdx=3