Vágólapra másolva!
Népünnepélyt jelentett a Ferencváros kupafellépése Bodajkon, hiszen a móri árokban elterülő Fejér megyei község ugyan valamivel több, mint négyezer lakost számlál, a meccsen 2500, köztük félezer ferencvárosi szurkoló volt jelen. A Fradi ugyan alaposan megküzdött a továbbjutásért, ám összességében megérdemelten került az elődöntőbe, az Üllői úton azonban mégsem felhőtlen az öröm, mivel Gyepes Gábor megsérült, és újabb háromhetes pihenőre kényszerül. A döntőbe jutásért a zöld-fehérek a Vasassal játszanak, míg a másik ágon Honvéd-ZTE találkozóra kerül sor.

Amikor Bodajkon meglátták a melegíteni induló csapatokat, sokan csak legyintettek, mondván, az átlagban húsz centivel alacsonyabb hazai játékosokat a rutinos ferencvárosiak "izomból" legyűrik. Végül nyert a Fradi, ám a fiatal bodajki futballisták olykor kipasszolták a zöldeket, azonban a remeklő Gera Zoltán duplájával, valamint Penksa találatával nyert a rutinosabb és fizikailag is masszívabb fővárosi gárda - Gyepes sérülése viszont beárnyékolta Pintér Attiláék örömét.

Nem véletlen, hogy az egy év kihagyás után a múlt heti bajnokin jó játékkal visszatért Gyepes Gábor a csütörtöki edzésre igencsak szomorúan érkezett, mivel a bodajki találkozó 18. percében a térdéhez kapott, majd fájdalmas arccal cserét kért. Mint kiderült, a válogatott védőnek ezúttal nem a tavaly műtött, hanem a másik térde sérült meg, méghozzá az izületi szalagok, s bár a kezelések már elkezdődtek, Gyepes várhatóan három hét múlva léphet ismét pályára.

Tököli viszont akár már a szombati pécsi bajnokin is, mivel a sérülése miatt a bodajki összecsapást kihagyó csatár újra együtt tréningezett a társakkal. Ráadásul Tököli, akárcsak a szerdai kupameccsen két gólt szerzett Gera Zoltán, tősgyökeres pécsi, így ők különösen készülnek a baranyai összecsapásra. Érdeklődésünkre azonban Tököli nem kívánta kommentálni azt, hogy kimaradt a Wales ellen készülő válogatott keretből, mondván, azt mindenkor a kapitány dönti el, kiknek szavaz bizalmat.

Pontosan ugyanezt mondta Dragóner Attila, akinek teljesítményével ugyan Lothar Matthäus a ciprusi tornán elégedett volt, ám az utóbbi bajnokikon látott produkciójával nem, s ezért maradt ki a ferencvárosi középhátvéd is a keretből. Noha erről nem, a bodajki és a pécsi fellépésről Dragóner szívesen elmondta a véleményét. "A kupameccsen ugyan egy-egynél akadtak kritikus pillanataink, ám csak magunknak köszönhettük volna, ha nem jutunk tovább, mivel már az első félidőben több helyzetet kihagytunk. Szerencsére szünet után sikerült két gólt szereznünk, így összességében megérdemelten jutottunk az elődöntőbe. Pécsett nehéz mérkőzésre számítunk, de mindenképpen nyernünk kell, elvégre tavasszal eltökélt szándékunk a kupát és a bajnoki címet is az Üllői útra szállítani."

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd
Forrás: MTI
A bodajki drukkerek


"Némileg indulatba jöttem, hiszen rengeteg rúgást kaptam, ráadásul olykor sportszerűtlen eszközökkel próbáltak szerelni. Azt nem bánom, ha szemből rúgnak meg, az viszont bosszant, ha oldalról és hátulról teszik ezt. Most már persze a szombati bajnokira koncentrálunk, s mondanom sem kell, örömmel megyek Pécsre, de örömmel is akarok hazatérni, ami ugye a mi győzelmünket jelentené."

A Magyar Labdarúgó Szövetségben csütörtök délután elkészítették a Magyar Kupa elődöntőjének párosítását, ennek eredményeként a két élvonalbeli klub a még versenyben lévő NB I B-s csapatok vendége lesz. A múlt és némileg a jelen eredményei alapján is érdekesnek ígérkezik a Budapesti Vasas és a Ferencváros összecsapása, de a Budapest Honvéd és a Zalaegerszegi TE párharca is tartogathat izgalmakat. Az elődöntő mérkőzéseit az MLSZ tervei szerint április 14-én rendezik meg.

Bánki József