Vágólapra másolva!
A tárgyalások jelenlegi állása szerint 50 százalék az esélye annak, hogy április 28-án a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnok Brazíliát fogadja. Ezt Bozóky Imre MLSZ-elnök jelentette be azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Lothar Matthäus szövetségi kapitány nyilvánosságra hozta 26-os keretét a Wales elleni március 31-ei budapesti barátságos találkozóra.

Bozóky szerint a brazil szövetség jelentős pénzösszeget kér a fellépésért, de a szponzorok számára is vonzó a számos világsztárt felvonultató dél-amerikai együttes vendégszereplése, amely eddig egyszer látogatott Budapestre, s 1986-ban 3-0-s vereséget szenvedett.

Az MLSZ-elnök hozzátette: ha mégsem születne megegyezés a brazilokkal, akkor a magyar válogatott április 28-án Kínát fogadja. Előtte három nappal Zalaegerszegen a japán gárda vendégeskedik.

"Engem is meglepett a lehetőség, de természetesen nagyon bízom abban, hogy a magyar szurkolók láthatják majd a brazil csillagokat" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.

Matthäus két újoncot hívott meg a január 25-én elhunyt Fehér Miklós emlékmérkőzésére, a védő Juhász Rolandot és a középpályás Józsi Györgyöt. A névsorból ugyanakkor hiányzik Dárdai Pál, Dragóner Attila, Fehér Csaba, Füzi Ákos és Tököli Attila is. "A keret kialakításánál a jelenlegi formát s nem az érdemeket vettem figyelembe. De senki előtt sem zárult be a válogatott ajtaja, formajavulás esetén a korábbi kulcsjátékosok is visszakerülnek" - mondta Lothar Matthäus.

A névsor:
kapusok:
Babos Gábor (NAC Breda), Szűcs Lajos (Ferencváros), Végh Zoltán (MTK)
védők:
Böjte Attila (Győri ETO), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Komlósi Ádám (MTK), Pető Zoltán (Sopron), Stark Péter (Győr), Szekeres Tamás (Debrecen)
középpályások:
Bodnár László (Arszenal Kijev), Bodor Boldizsár (Beerschot), Dvéri Zsolt (Videoton), Gera Zoltán (Ferencváros), Józsi György (Slavia Praha), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Pető Tamás (NAC Breda), Simek Péter (Újpest), Tóth Balázs (Videoton)
csatárok:
Kenesei Krisztián (Kouan Peking), Kovács Péter (IL Tromsö), Sebők József (Zalaegerszeg), Szabics Imre (VfB Stuttgart), Torghelle Sándor (MTK).

A Wales elleni, március 31-én 20.15 órakor kezdődő találkozót a német Florian Meyer vezeti. A jegyárusítás múlt csütörtökön kezdődött az IBUSZ-irodákban, míg a mérkőzés helyszínén keddtől válthatnak belépőt a szurkolók 1000, 2000 vagy 3000 forintért. A magyar válogatott eddig nyolcszor találkozott a walesiekkel, s mindkét együttes három alkalommal győzött, kétszer pedig döntetlen született.

Érdekesség, hogy a találkozók közül hat tétmérkőzés volt, két világbajnoki csoportmeccs (mindkettő az 1958-as vb-n, ahol döntetlen miatt ismételtek az együttesek) és négy Eb-selejtező. A walesi válogatott háromszor lépett pályára Budapesten (mindháromszor a Népstadionban), s a magyarok is háromszor játszottak Cardiffban, míg két találkozót semleges pályán bonyolítottak le. A két válogatott legutóbbi mérkőzését 1985. október 16-án játszotta a két nemzeti csapat, s a világbajnoki szereplés előtt álló magyar válogatott 3-0-ra győzött Walesben.