Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten kialakult a legjobb nyolc mezőnye a BL-ben; az UEFA-kupában a nyolcaddöntő első mérkőzéseire került sor; Olaszországban pedig kis túlzással eldőlt a bajnoki cím, vagyis volt esemény bőven. Álomcsapatunkban többségében olyan focisták szerepelnek, akik a nemzetközi porondon és a hazai színtéren is kiemelkedőt nyújtottak, de az argentin bajnokságból is sikerült egy játékosnak beverekednie magát.
Francesco Toldo (olasz, Internazionale): Ugyan a milánói gárda múlt heti két meccséből egyiket sem tudta megnyerni, de legalább egyiken sem szenvedett vereséget, sőt, még gólt sem kapott. Mindez leginkább kapusának, Toldónak köszőnhető, aki az utóbbi hetek gyengélkedése után ismét remek formában védett, különösen a Benfica elleni UEFA-kupa találkozón tett ki magáért.
Demetrius Ferreira (brazil, Olympique Marseille): Az OM az elmúlt hetekben nem sok örömet szerzett drukkereinek, de a legutóbbi eredmények már bíztatónak mondhatóak. A Liverpool elleni idegenbeli 1-1-es döntetlen, majd a Strasbourg 4-0-s legyőzése új lendületet adhat a csapatnak, és utóbbi diadal nagy részben köszönhető Ferreirának, aki jobbhátvéd létére két gólt is szerzett.John Terry (angol, Chelsea FC): A londoniak, ha nehezen is, mindkét kötelező eredményt abszolválták az elmúlt héten: a BL-ben továbbjutottak a Stuttgart ellen, majd a bajnokságban legyőzték a Bolton gárdáját. A Chelsea legjobbja ezen a két találkozón kétségtelenül a középhátvéd Terry volt, amit az is bizonyít, hogy az együttes mindkét meccset megúszta bekapott gól nélkül, de a bekk a bajnokin még gólt is szerzett.Edmílson (brazil, Olympique Lyon): A francia klub fennállása legnagyobb nemzetközi sikerét érte el azzal, hogy a BL-ben bejutott a legjobb nyolc közé, és a bajnokságban is közelebb került a Monacóhoz. A Sochaux ellen bajnokin a győztes gólt a középhátvéd Edmílson érte el, aki ezen kívül is pazar teljesítményt nyújtott.Delio Toledo (paraguayi, Real Zaragoza): A zaragozai együttes rendkívül értékes döntetlent ért el a Real Madrid otthonában, sőt, akár le is győzhette volna nevesebb ellenfelét, a helyzetei ugyanis megvoltak hozzá. Persze az egy ponttal is elégedettek lehetnek az aragóniaiak, és a döntetlent érő találatot a paraguayi balhátvéd, Toledo fejese hozta el a csapat számára.
Jérome Leroy (francia, EA Guingamp): A Guingamp gárdája a francia élvpnal 28. fordulójában igazi kiesési rangadót játszott, hiszen ellenfele az SC Montpellier volt, és a lgadzag találkozón a hazaiak 4-3-as győzelmet arattak. A meccs hőse a mesterhármast elérő Jérome Leroy volt, a csatárból jobb oldali középpályássá avanzsált futballista, ki korábban megfordult a Marseille-ben és a PSG-ben, 8,5-es osztályzatot kapott a L'Equipe-től.Costinha (portugál, FC Porto): Aligha kérdéses, hogy az elmúlt hét legnagyobb szenzációját a Manchester United BL-búcsúja jelentette, és a Vörös Ördögök kiesésében Costinha vállalta a döntő szerepelt, elvégre ő lőtte a mindent eldöntő találatot az Old Traffordon. A középpályás azonban nem csak ezért került be álomcsapatunkba, hiszen az egész mérkőzésen kiválóan futballozott, ráadásul a hét végi, Boavista elleni rangadón sem lehetett rá panasz.Omar Sebastián Pérez (argentin, Banfield): Az argentin bajnokság hét végi fordulójának legnagyobb meglepetése a River hazai veresége volt a Banfield ellen. A kiscsapat legjobbja a két gólt szerző középpályás, Pérez volt, aki csak a bajnokság kezdete előtt került fel a tartalékok közül az első csapat keretéhez, és eddig egyetlen találatot sem szerzett a legjobbak között.Clarence Seedorf (holland, AC Milan): A középpályásnak kisebb sérülése miatt a hétközi BL-meccset még ki kellett hagynia, de a Juve elleni rangadón már Ancelotti mester rendelkezésére állt, és ez döntőnek bizonyult. Seedorf ugyanis pazarul futballozott a torinóiak ellen, és egy gólpasszal, valamint két góllal járult hozzá a rossonerók győzelméhez.
Thierry Henry (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok jelen pillanatban megállíthatatlannak tűnnek a Premier League-ben, ahol továbbra is veretlenek, és ezúttal a BL-ben sem bukdácsolnak, simán jutottak be a legjobb nyolc közé. Legnagyobb sztárjuk, Henry a múlt héten is kitett magáért, a Celta Vigo elleni találkozón két gólt ért el, majd egyszer a Blackburn ellen is betalált.Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan): Az elmúlt hetekben nem nagyon ment a gólszerzése a milánóiak támadójának, de Seva a lehető legjobb pillanatban találta meg góllövő cipőjét. A Bajnokok Ligájában a Sparta Praha ellen 1-1-es állást követően kétszer is betalált, majd a Juventus elleni rangadón is az ő gólvála szerzett vezetést az együttes.