Vágólapra másolva!
Bombameglepetés született az angol labdarúgó Premiership 28. fordulójában: a világsztárokkal teletűzdelt Manchester United súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett a városi rivális City vendégeként.

A gólgyártást Robbie Fowler kezdte el, a kezdő sípszó után három perccel talált be a kapuba, aztán Jonathan Macken folytatta, s ezzel már 2-0-ra vezetett a "kistestvér". Paul Scholes ugyan még szépített, ám a második játékrészben - 47 ezer néző előtt - végképp megpecsételődött a Bajnokok Ligájától búcsúzott MU sorsa.

Több gól is súlyos védelmi hiba következménye volt. Ráadásul a bajnoki cím megszerezésre sem maradt sok esélye a Manchester Unitednek, jelenleg csak harmadik, s az Arsenal már 12 ponttal vezet előtte.

A Southampton meglepetésre simán nyert a vendég - s immáron csak nyolcadik - Liverpool ellen: Michael Owen a 73. percben szépíthetett volna, ám az aranylabdás csatár kihagyta a büntetőt. A Newcastle O'Brien öngóljával kapott ki a Tottenham vendégeként, míg az Aston Villa négyet vágott idegenben az utolsó előtti Wolverhamptonnak.

A bajnoki vereség ellenére egyébként még a BL-kudarcot sem dolgozták fel a Unitednél. Továbbra is hangoztatva, hogy játékvezetői tévedések okozták csapata kiesését a sorozatból, bírói elitmezőny létrehozását sürgeti az első számú európai kupasorozatban Sir Alex Ferguson, a MU vezetőedzője. A világhírű skót tréner szerint az FC Porto elleni nyolcaddöntő első, 2-1-es portugál győzelemmel végződött találkozóján a német Herbert Fandel, az 1-1-es döntetlent - és ezzel az angolok búcsúját - hozó visszavágón pedig az orosz Valentyin Ivanov hibázott számtalanszor az ő együttese kárára.

"Ami igazán bosszant, hogy a BL a világ legrangosabb sorozata, de gyakran a legrosszabb játékvezetőkkel és asszisztensekkel - mondta Ferguson. "Úgy gondolom, hogy ezen a szinten csak a legjobbaknak lenne szabad lehetőséget adni, s létre kellene hozni egy elit csoportot." Az MU az elmúlt nyolc évben először nem jutott a legjobb nyolc közé a BL-ben.

Premiership, 28. forduló:
Manchester City - Manchester United 4-1 (2-1)
gól: Fowler (3.), Macken (32.), Sinclair (73.), Wright-Phillips (92.), illetve Scholes (35.)

Wolverhampton - Aston Villa 0-4 (0-3)
gól: Hitzlsperger (7.), Mellberg (18.), Angel (24., 59.)

Tottenham - Newcastle 1-0 (0-0)
gól:
O'Brien (86., öngól)

Southampton - Liverpool 2-0 (0-0)
gól:
Beattie (51.), Phillips (85.)