Vágólapra másolva!
Tornyi Barnabás, a Kispest-Honvéd korábbi vezetőedzője pert nyert egykori klubja ellen, a fővárosi ítélőtábla jogerős ítélete szerint 29 millió 400 ezer forint illeti meg.

A trénert az azóta tulajdonos- és névváltozáson átesett csapatot akkor működtető kft. vezetése 2001. április 11-én menesztette. Az indok szerint Tornyit szerződésszegés miatt állították fel a kispadról. A szakember bíróságra vitte az ügyet, majd a pert első fokon elvesztette, ám másodfokon bebizonyosodott, hogy az edző nem követett el szerződésszegést.

A bíróság 15 nap haladékot adott az összeg kifizetésére, melyre valószínűleg még nem kerülhet sor, hiszen a klubnál azóta tulajdonosváltás történt.

Dr. Krasznai András, a tréner jogi képviselője a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a következő lépés az lesz, hogy utánajárnak: valóban ki tartozik is Tornyinak. Ha a jelenlegi Budapest Honvéd a Kispest-Honvéd jogutódjának tekinthető, akkor a tartozás rá száll át.

"Egyelőre nem kaptuk meg a határozatot, de az ítéletet igazságtalannak tartjuk. Az biztos, hogy majd felülvizsgálati kérelmet nyújtunk be" - mondta Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd társtulajdonosa.

Hozzátette, hogy a közel 30 millió forintot valószínűleg nem tudják kifizetni, mert az roppant nehéz helyzetbe hozná a gazdasági társaságot.