Vágólapra másolva!
Váratlanul érte az MTK vezetőit, hogy a rendőrség a továbbiakban nem vállalja a kék-fehérek fokozottan veszélyesnek ítélt, Ferencváros és Újpest elleni bajnoki mérkőzéseinek biztosítását. Ezért aztán az említett két rangadót más pályán kell megrendeznie az MTK-nak, a helyszínről azonban még nem döntöttek a kékeknél.

- Mire véli, hogy a rendőrség már nem vállalja a biztosítást, hiszen a múltban is a Fradi és Újpest elleni derbik voltak a fokozattan veszélyes mérkőzések a Hidegkuti stadionban? - kérdeztük Fülöp Ferenctől, az MTK klubigazgatójától.
- Tény, a rendőrség vezetői már korábban jelezték, hogy bizonyos átépítéseket kell elvégeznünk a stadionban való bejutás érdekében, ám a klub jelenlegi helyzetében nem tudunk több millió forintot költeni a kívánt építkezésekre. Márpedig így a rendőrség nem vállalta a rangadók biztosítását, ezért a Fradi és az Újpest elleni mérkőzéseket máshol rendezzük meg.

- Vannak már ötleteik, hogy melyik stadionban, például vidéken, netán a fővárosban lépnének pályára?
- Mindkét variációra akad lehetőségünk, igaz, Budapesten csak a Puskás Ferenc-stadionban, ahol azonban a néhány ezer néző elveszne a betonrengetegben. Meglehet tehát, hogy vidékre visszük az említett derbiket, ráadásul több klub is jelezte már, szíves-örömest vendégül látnának bennünket. Persze, ez ügyben is egyeztetni kell majd a rendőrséggel.

- Mivel szóba került a diósgyőri rendezés is, ami azért komolyabb utazási költségekkel is jár, a helyszín kiválasztásánál figyelembe veszik az MTK-szurkolók érdekeit is?
- Mindenképpen, ugyanakkor ebben a helyzetben a mérkőzések biztonságos lebonyolítására is összpontosítanunk kell. Egyelőre van időnk, hiszen a kifogásolt találkozók közül először április hetedikén az Újpest ellen lépünk pályára. Két héten belül eldöntjük, hol rendezzük a zöldek és lilák elleni derbiket.

Bánki József