Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának rangadóján az AS Roma 4-1-re verte az Internazionalét a Stadio Olimpicóban. A listavezető Milan a várakozásoknak megfelelően hazai pályán magabiztos győzelmet aratott az újonc, de az idény során korábban több meglepetést is produkált Sampdoria ellen.

A Bajnokok Ligájában címvédő gárda hamar vezetést szerzett, Pirlo a 17. percben 30-ról hatalmas gólt ragasztott a Sampdoria kapujába. A válogatott Doni tíz percre rá egyenlített, amikor nagy kavarodás után, 8 méterről bevette Dida kapuját. Még ebben a félidőben Inzaghi közeli fejesgóllal újra előnyhöz juttatta a hazaiakat, majd a második félidőben a brazil Kaká 13 méteres csavart lövésével beállította a 3-1-es végeredményt. A piros-feketék sikerüknek köszönhetően őrzik megnyugtató előnyüket a tabella élén.

A Bologna-Lazio találkozó elmaradt, mivel 20 cm hó hullott az észak-olaszországi városra. Az Ancona továbbra is nyeretlen a pontvadászatban, otthonában ezúttal döntetlent ért el a Reggina ellen.

Az esti rangadó első félidejében négy gólt is lőtt a Roma az Internek, a szünetben mégis csak 1-0-ra vezetett, mert a játékvezető három szabályosnak tűnő találatot is érvénytelenített. A Farkasok második - megadott - gólja után Vieri még szépíteni tudott, a hajrában azonban ismét kapituláltak a milánóiak. Fabio Capello csapata sikerével megőrizte második helyét a tabellán, hátránya továbbra is öt pont a Milannal szemben.

Serie A, 24. forduló:
AS Roma - Internazionale 4-1 (1-0)
gól:

piros lap:

Milan - Sampdoria 3-1 (2-1)
gól:
Pirlo (17.), F. Inzaghi (35.), Kaká (49.), illetve Doni (27.)

Ancona - Reggina 1-1 (1-1)
gól: Ganz (7.), illetve Di Michelle (39.)
piros lap: Ganz (50.)

Chievo - Empoli 0-0
piros lap: Lucchini (44., Empoli)

Lecce - Siena 0-0

Udinese - Perugia 1-1 (0-0)
gól: Iaquinta (46.), illetve Di Loreto (54.)

[origo] / (MTI)