Vágólapra másolva!
Meglepetésre csak 1-1-es döntetlenre futotta a Real Madrid erejéből a spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában. A listavezető Santanderben veszített pontokat, ráadásul Ronaldo izomhúzódást szenvedett.

A feszült légkörű santanderi összecsapáson a játékvezető 12 sárgalapot osztott ki, s a fővárosi csapatból Meija a pirosat is megkapta. Sőt a hajrában a bíró Carlos Quierozt, a madridiak vezetőedzőjét elküldte a kispadtól. Ronaldót combizom-sérülés miatt a 71. percben le kellett cserélni, s nem játszhat szerdán a BL-nyolcaddöntőben, a Bayern München elleni madridi visszavágón. "Tartok attól, hogy hosszabb kényszerpihenő vár rám. Ez a vasárnapi orvosi vizsgálatok eredményétől függ" - mondta Ronaldo.

A Real Madrid szakvezetője, Carlos Queiroz felemelte a szavát játékosa, Roberto Carlos érdekében - igaz, nem a Primera Division, hanem a Bajnokok Ligája kapcsán. A brazil védő a Bayern München elleni összecsapáson ütötte meg Michael Demichelist, ám miután a norvég Terje Hauge játékvezető ezt nem vette észre, az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kétmérkőzéses eltiltással szankcionálta az esetet.

Quieroz úgy véli, az UEFA nem egyformán mérlegel, a tréner szerint Ballack Beckhammel szemben elkövetett szabálytalansága ugyanilyen súlyos büntetést érdemelt volna. "Az UEFA két mérkőzésre eltiltotta Roberto Carlost, miközben Ballack erőszakosságát, ami akár Beckham pályafutását is örökre kettétörhette volna semmivel sem honorálták. Azt hiszem, ha minden egyes döntést utólag felülvizsgálnak, az egy soha véget nem érő folyamatot indíthat el" - mondta Quieroz.

Az 1-1-es döntetlennel zárult Osasuna-Real Sociedad összecsapáson 3-4 percig állt a játék, mert Webó gólja után négy szurkoló berohant a pályára és a betiltott baszk szeparatista Batasuna (Egység) pártot éltette. Egy januári döntés értelmében a Batasuna képviselői nem indulhatnak a március 14-i általános választásokon. A biztonságiak kivezették a tüntetőket. A kiesési rangadón a vendég Espanyol fölényesen nyert a Celta Vigo ellen.

A 22. perctől emberelőnyben futballozó Valencia nyert a Deportivo elleni "ezüstrangadón".

eredmények:
Celta Vigo - Espanyol 1-5 (0-2)
gól:
Luis Edu (90.), illetve Tamudo (29., 63.), Hadzsi (43.), Fernandez Sergio (81., öngól), Vignal (87.)

Osasuna - Real Sociedad 1-1 (1-0)
gól:
Webo (15.), illetve Kovacevic (86.)

Racing Santander - Real Madrid 1-1 (1-1)
gól:
Benayoun (32.), illetve Solari (28.)

Valencia - Deportivo 3-0 (1-0)
gól:
Vicente (22., 90, az elsőt büntetőből), Juan Sanchez (93.)
kiállítva: Mauro Silva (20., Deportivo)