Vágólapra másolva!
Gerhard Mayer-Vorfelder, a Német Labdarúgó Szövetség elnöke szerint a FIFA megakadályozhatja a két brazil, Ailton és Dede katari szerepvállalását.

"A nemzetközi szövetség főtitkára, Urs Linsi egyetértett velem, hogy úgy nem lehet állampolgárságot váltani, ha az illetőnek semmilyen kapcsolata sincs választott hazájával" - mondta Mayer-Vorfelder, aki a FIFA végrehajtó bizottságának is tagja. Hozzátette: a vb legközelebb május 17-én Párizsban ülésezik, ahol szó lesz a két futballista ügyéről is.

A napokban Ailton után Dede is bejelentette: elfogadja a közel-keleti állam ajánlatát. "Hétfőn repülök Katarba és aláírom a szerződést" - közölte a Borussia Dortmund középpályása, aki állítólag 2 millió euróval gazdagodik a kontraktus révén.

Ailton, a Werder Bremen gólzsákja már szerdán eldöntötte, hogy felveszi a katari állampolgárságot, mellyel 1 millió eurót kasszíroz, majd évenként további 400 ezer üti markát. Lisztes Krisztián csapattársa szintén a jövő héten utazik Dohába.

Katar célja, hogy kijusson a 2006-os németországi világbajnokságra, s ehhez keres megfelelő játékosokat, akiknek nincs esélyük bekerülni hazájuk felnőtt válogatottjába.