Vágólapra másolva!
A hétvégén nem rendeznek fordulót Angliában, így újra a világ legnagyobb múltra visszatekintő sorozata, az FA-kupa kerül előtérbe, ahol már a négy közé jutás a tét. A legpikánsabb mérkőzést Manchesterben rendezik, ahol Sir Alex Ferguson fiai a mostanság mumusnak számító Fulhamet fogadják.

A londoni gárda az idei szezonban eddig veretlen a MU ellen, hiszen ősszel épp az Old Traffordon fricskázták meg a Vörös Ördögöket 3-1-re, míg múlt héten 1-1-re végeztek a fővárosban. A Manchesternek így kapóra jöhet a szombati negyeddöntő, hogy revánsot vegyen az őszi zakóért, azonban Fergusonnak komoly gondot okozhat a hátvédsor összetétele, ahol Ferdinand és Gary Neville eltiltás miatt hiányzik, és Silvestre sem teljesen egészséges. Az épp a Fulhamtől vett Saha is csak nézőként foglalhat helyet a lelátón, mivel egykori csapatában idén már játszott a sorozatban. A vendégeknél Bocanegra, Collins és Bonissel a három hiányzó, így valószínűleg a múlt heti csapatot küldi pályára Chris Coleman.

Egy másik londoni klub is idegenben lép pályára, az Arsenalnak azonban jóval nagyobb sansza van, mint a Fulhamnek. A címvédő Ágyúsok a Portsmouth ellen szállnak harcba, akikkel eddig kétszer találkoztak a kupa történetében, és nem elég, hogy mindkétszer átléptek rajtuk, de egyúttal nem is adták alább a finálénál. Arsene Wenger brigádja sorozatban negyedszer is döntős szeretne lenni, ehhez persze a Pompeynek is lesz egy-két szava, akik erőt meríthetnek a tavaly szeptemberi, Highburyben lejátszott mérkőzésből, amikor 1-1-re végeztek, és Henry csak egy igen véleményes büntetőből tudott egalizálni. Az előző körben ráadásul a Liverpoolt fektette két állra a kikötőváros csapata, így a Premiership listavezetője sem habkönnyű teadélutánra számíthat szombaton.

Két másodosztályú együttes feszül egymásnak a Sunderland-Sheffield United párosításban, ahol elsőre a hazaiak tűnnek esélyesebbnek. Októberben Sheffieldben nyert a Sunderland 1-0-ra, és amennyiben ismét sikerrel járna Mick McCarthy csapata, úgy 1992 után újra a négy között találná magát (akkor egyébként csak a Liverpool elleni döntőben hasaltak el a piros-fehérek). A négyszeres győztes Sheffield utoljára 1925-ben tehette vitrinjébe a trófeát, azonban tavaly egyaránt elődöntős volt az FA- és a Ligakupában is, így igazi specialistának számít. A vetélytársak amúgy a bajnokságban is komoly rivalizálásban vannak, minthogy a United egy ponttal és két hellyel előzi meg a Fekete Macskákat a tabellán, így minden bizonnyal a győztes jelentős lélektani előnnyel folytathatja a feljutásért vívott harcot.

A legjobb nyolc legalacsonyabban jegyzett csapata, a harmadosztályú Tranmere Rovers az utóbbi öt évben háromszor is eljutott eddig a fázisig, most azonban fel kéne borítania azt a bizonyos papírformát, hogy ne vérezzen el a második vonalat képviselő Millwall ellen. A Millwall színeiben az a Dennis Wise is játékra jelentkezik, aki korábban már háromszor (kétszer a Chelsea, egyszer a Wimbledon tagjaként) megismerhette, milyen érzés kupagyőztesnek lenni, így alighanem van mit mesélnie az öltözőben. A Rovers játékosai épp arra hajtanak, hogy később legyen miről élménybeszámolót tartani, ugyanis egy esetleges győzelemmel történet írnának, hiszen a Tranmere soha nem lépte át az elődöntő küszöbét.

A negyeddöntő párosítása:
szombat:

Manchester United - Fulham, 13.30
Portsmouth - Arsenal, 19
vasárnap:
Millwall (II. osztályú) - Tranmere (III.), 14
Sunderland (II.) - Sheffield United (II.), 17.05