Vágólapra másolva!
Amennyiben Santanderben is győz a Real Madrid labdarúgócsapata, úgy a hétvége nagy kérdése az lesz, hogy a spanyol bajnokságban második Valencia vagy a harmadik Deportivo tudja vele tartani a lépést. A németeknél a Werder Münchenben őrizheti kilencpontos előnyét, míg Olaszországban a Roma-Inter rangadó ad okot az izgalomra.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a nyolcpontos előnnyel élen álló Real Madrid Santanderbe utazik, s bár a királyi gárda favorit a bajnoki cím megszerzésére, Carlos Queiroz edző óva int mindenkit attól, hogy előre ünnepeljen.

"Hiába vezetünk nyolc ponttal a valencia előtt, ez a bajnokság még nem lefutott. Nagyon nehéz időszak vár ránk, rövid időn belül játszanunk kell az Atletico Madriddal, a Barcelonával és a Deportivóval is. És egy vereség máris megváltoztathat mindent" - mondta a szakvezető.

A klubvezetés egyébként a bajnoki mellett a jövővel is foglalkozik, ám Jorge Valdano klubigazgató hiába nyilatkozta, hogy szeretné, Figo a klub színeiben vonuljon majd vissza, a portugál középpályásnak esze ágában sincs változtatnia szerződésén. "Nem tudom, miért kellene Zidane és Ronaldo példáját követnem. Még két év hátra van a szerződésemből, semmi okom nincs a további hosszabbításra" - mondta Figo.

A második helyezett Valencia a harmadik Deportivót fogadja, s Rafa Benitez mester ismét átalakíthatja együttesét. A spanyolok ugyanis kissé tartalékosan álltak fel a törökországi UEFA-kupa-visszavágón, Mista, valamint Vicente még a keretben sem kapott helyet, Fabio Aurelio, Rufete és Baraja csak csereként lépett pályára, Aimar pedig a kispadon unatkozta végig a 90 percet.

A Deport ellen minden másképp lesz, az állandóságot csupán a sérülés miatt kimaradó David Albelda képviseli. A Deporban Jorge Andrade sérülése már a múlté, kérdés, Caesar vagy Naybet segít neki a védelem tengelyében.

A negyedik helyezett Barcelona tovább kapaszkodhat, a Mallorca ellen a sérült Rafael Márquezre és a legutóbb kiállított Mottára nem számíthat Frank Rijkaard edző. A vendégek első számú kapusukat, az Atletico Madrid ellen egy hete piros lapot kapó Francót nem szerepeltethetik.