Vágólapra másolva!
Ronaldo két évvel meghosszabbította szerződését a Real Madrid labdarúgócsapatával, így 2008 nyaráig minden bizonnyal a spanyol fővárosban marad.

"Boldog vagyok, mert nagyszerűen érzem magam a városban és a klubban is. Örülök, hogy sikerült megállapodni a vezetőkkel, mivel így hosszú évekre megnyugodhatok a jövőm felől, ami számomra rendkívül fontos a teljesítményem szempontjából" - mondta Ronaldo az aláírást követően.

Február 20-án egy másik "galactico", Zinedine Zidane is két évvel hosszabbította meg kontraktusát, így a francia irányító 2007-ig marad Madridban.

A kétszeres világbajnok brazil sztár 2002-ben 35 millió euróért és egy 10 milliót érő játékosért - utóbbi tételt még mindig nem rendezte a Real Madrid - igazolt a királyi gárdához az olasz Internazionalétól.

A 27 éves csatár a Bajnokok Ligáján kívül már minden jelentősebb trófeát begyűjtött. A válogatottal 1994-ben - bár az Egyesült Államokban egyszer sem lépett pályára - és 2002-ben világbajnokságot nyert, ráadásul utóbbi alkalommal ő lett a torna gólkirálya. A Copa Americán szintén kétszer, 1997-ben és 1999-ben diadalmaskodott. Klubcsapataival 1997-ben (FC Barcelona) a Kupagyőztesek Európa Kupáját, egy évvel később az UEFA-kupát (Internazionale), 2002-ben (Real Madrid) pedig a Klub Világkupát nyerte meg. Emellett egyszeres spanyol bajnok és kupagyőztes, valamint egy alkalommal holland kupagyőzelem részese is volt.

Pályafutása egyéni sikerei: 1996-ban, 1997-ben és 2002-ben a nemzetközi szövetség (FIFA) őt választotta az év legjobb labdarúgójának, s utóbbi két alkalommal az Aranylabdát (France Football) is ő kapta.