Vágólapra másolva!
Két hónapon belül a második futballista halt meg az ukrán élvonalbeli Arszenal Kijev csapatánál: a klub hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a vasárnapi edzés után a junior együttes 17 éves játékosa, Andrej Pavicski összeesett, s bár azonnal kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

A klinika egyelőre nem közölte a tragédia okát, ennek kiderítésére boncolást rendeltek el. Január 7-én a gárda edzőközponjában találták holtan a csapat grúz válogatott csatárát, Salva Apkazavát. A 23 éves futballista halálát tüdőtágulás (légdaganat) okozta.

Vasárnap nem ez volt az egyetlen tragédia, egy ütközést követően ugyanis a pályán összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt Danny Ortiz, a guatemalai bajnokságban szereplő Municipal válogatott kapusa.

A 28 éves hálóőr a Comunicaciones elleni bajnoki rangadón az ellenfél csatárával, Mario Rodriguezszel ütközött szerencsétlenül, erősen megütötte a mellkasát, aminek következtében elvesztette az eszméletét. Ortizt rövid időn belül a helyi kórházba vitték, ahol az orvosok segítsége ellenére állapota kis idő múlva leromlott, majd megállt a szíve, és meghalt. A Municipal csapatánál két éve történt hasonló tragédia, akkor Johnny Aldana egy edzés közben hunyt el.

A labdarúgóvilágot a két vasárnapi eset előtt a 25-szörös magyar válogatott játékos, Fehér Miklós halála rázta meg. A portugál Benfica csatára január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában esett össze a pályán, majd a kórházba szállítást követően meghalt.