Vágólapra másolva!
Gólöröm közben sérült meg Király Gábor, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha magyar kapusa. Legalább másfél hónapos pihenőre kényszerül a német Dortmundot erősítő cseh Tomas Rosicky, akinek szombaton mindkét alkarcsontja eltört a Werder Bremen elleni bajnokin.

Király Gábor, a Hertha 28 éves kapuvédője a cserék között üldögélt a Hannoverben 3-1-re megnyert bajnokin, majd a második találat után ujjongva felugrott, és izomszakadást szenvedett a vádlijában.

"Elképesztő, ilyet még nem láttam. Ez csak az öregemberekkel szokott megtörténni" - értetlenkedett Hans Meyer, a berlini gárda vezetőedzője. Egyelőre nem tudni, hogy Király mennyi ideig lesz harcképtelen.

Szintén szerencsétlenül járt Tomas Rosicky, a Dortmund cseh középpályása, akinek szombaton mindkét alkarcsontja eltört a Werder Bremen elleni Bundesliga-mérkőzésen. A 23 éves légiós a 2-0-ra elvesztett brémai találkozó 85. percében ütközött szerencsétlenül Mladen Krstajiccsal, majd kórházba szállították, s azóta meg is műtötték.

"Két hét múlva megkezdheti a könnyített edzéseket, az Európa-bajnokságra biztosan rendbe jön" - jelentette ki Petr Krejci, a cseh válogatott fizioterapeutája.