Vágólapra másolva!
A hét vége talán legnagyobb érdeklődéssel várt meccse Európában az isztambuli derbi volt, amelyet a Fenerbahce nyert meg, nagy lépést téve ezzel az aranyérem felé. Belgiumban a Loki UEFA-kupa ellenfele, a Bruges idegenben nyert, hátrányból fordítva; Franciaországban pedig a dobogósok egyaránt döntetlent játszottak.

A Debrecen UEFA-kupabeli ellenfele remek főpróbát tartott a magyarországi visszavágó előtt, hiszen a Bruges idegenben lépett pályára a Beveren ellen, és 3-1-es győzelmet aratott. A Loki elleni találkozóhoz képest a belgák kezdő tizenegye három helyen változott: kimaradt a gólszerző Lange, valamint a védelemből Rozehnál és Clement, bekerült viszont a kezdő tizenegybe Gvozdenovics, Roelandts és Verheyen - utóbbi játékos a DVSC ellen eltiltás miatt nem játszhatott.

A találkozó nem kezdődött valami jól a fekete-kékek számára, hiszen a hazaiak - akiknek kezdő tizenegyében tíz (!) elefántcsontparti labdarúgó szerepelt - gyorsan vezetést szereztek. A Bruges védője, Peter van der Heyden alászaladt egy labdának, és a hazaiak egyetlen nem afrikai játékosa, Romaric kihasználta a lehetőséget.

Az első félidőben a bruges-iek nem nagyon tudták feltörni a Beveren védelmét, a második játékrészben azonban nagy nyomást gyakoroltak a hazai kapura, és ennek meg is lett az eredménye.

Előbb Verheyen passzából a perui Mendoza egyenlített, majd miután a Beveren focistája, Júnior piros lapot kapott, a vendégek végképp fölénybe kerültek. Verheyen góljával már a Bruges vezetett, és a győzelmet Marco Né öngólja biztosította be a Bruges számára.

A belga bajnokság hét végi fordulójára egyébként az időjárás erősen rányomta a bélyegét, hiszen két találkozót is el kellett halasztani, az RFC Antwerp-Excelsior Mouscron és az RSC Anderlecht-Heusden Zolder összecsapásokra is később kerül majd sor (egyébként egész Európában sok bajnoki maradt el, így például Franciaországban, Ausztriában, Horvátországban, valamint a spanyol, a német és az angol másodosztályban is voltak halasztások).

A játéknap legnagyobb szenzációját a Westerlo okozta, amely a Lokeren ellen gólfesztivált rendezett: a végeredmény 7-3 lett a hazaiak javára, úgy, hogy a Westerlo hét találatát hat különböző futballista szerezte.

Belgium: kínai focista Antwerpenben/sport/focivilag/20040223kinait.html?pIdx=1