Vágólapra másolva!
Pénteken a Ferencváros klubházában járt Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki már korábban jelezte, hogy az összes élvonalbeli klubnál látogatást tesz. Elsőként a zöld-fehéreket kereste fel a 150-szeres német válogatottsági rekorder, s tervei szerint  a debreceni teremtorna döntőjén is jelen lesz. Nem úgy a ferencvárosi szurkolók, akik a rendkívül magas jegyárak miatt nagyon csekély létszámban utaznak el.

Lothar Matthäus Üllői úti látogatása során a válogatottjelöltek közül Lipcsei Péter csapatkapitánnyal, továbbá Gera Zoltánnal, Dragóner Attilával, Szűcs Lajossal, Leandróval, no meg természetesen Pintér Attila vezetőedzővel beszélgetett el. A kapitány jelezte, a közétett negyvenes keret nem végleges, s ez ügyben külön is beszélt Lipcseivel, aki nincs rajta az említett listán. A találkozón a betegeskedő Tököli Attila és Gyepes Gábor nem tudott részt venni, ők a teremtornán sem lépnek műfűre.

A hajdani német klasszis a terembajnokság debreceni döntőjét is a helyszínen tekinti meg, a ferencvárosi szurkolók közül azonban a vártnál jóval kevesebben utaznak el a fináléra. A jegyek ugyanis 2500, illetve 3500 forintba kerülnek, ehhez járulna még az útiköltség, és az esetleges szállás díja, arról nem is beszélve, hogy a vasárnapi döntőkre újból jegyet kell váltani ugyanannyiért.

Míg az FTC Üllői úti pénztárainál pénteken délutánig mindössze hetven jegyet adtak el, addig Debrecenben a vasárnapi elődöntőkre és döntőkre elfogyott az összes biléta, a szombati küzdelmekre azonban a Főnix-csarnok pénztáraiban is maradt még jegy bőven.

A ferencvárosi labdarúgók fejében egyébként megfordult, hogy a szegedi selejtező pénzdíjából fedezik a szurkolók költségeit, ám lemondtak erről az ötletről, mivel nem lehetne igazságosan elosztani a jegyeket, és csak 150 drukkernek jutna belőlük. A csapat ezért inkább a Fradi egykori futballistáinak - Zsiborás Gábor, Simon Tibor, Fodor Imre, Nagy Norbert - árvái javára ajánlják fel az összeget.

A terembajnokság döntője szombaton 13.30-kor kezdődik a Főnix-csarnokban.

Bánki József