Vágólapra másolva!
A veterán Patrick Mboma három góljának is köszönhetően a címvédő Kamerun gólzáporos mérkőzésen legyőzte Zimbabwe együttesét az Afrikai Nemzetek Kupáján. Ugyan Algéria az 59. perctől emberhátrányban játszott, mégis le tudta győzni Egyiptomot.

Győzelmével Algéria pontszámban utolérte a C csoportot vezető, címvédő Kamerunt, így az utolsó forduló előtt ebből a kvartettből csak Zimbabwének nincs esélye a továbbjutásra.

A kontinentális szövetség három mérkőzésre eltiltotta a Kongói Demokratikus Köztársaság csapatkapitányát, Lomana Lua Luát, aki az Afrika-kupa szerdai játéknapján, a Tunézia elleni mérkőzésen kapott piros lapot.

A Newcastle United futballistája a 38. percben megrúgta egyik ellenfelét. Miután kiállította a bíró, dühösen a rivális felé indult, s játékostársainak kellett őt megfékezniük, sőt a rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk. Az incidens miatt öt percig állt a játék, a meccset végül Tunézia nyerte 3-0-ra, s ezzel a bejutott a negyeddöntőbe. Lua Lua bejelentette: elképzelhető, hogy végleg visszavonul a válogatottságtól.

C csoport:
Kamerun - Zimbabwe 5-3 (3-1)
gól: Mboma (31., 44., 65.), Mbami (39., 67.), illetve Ndlovu (8., 47., utóbbit 11-esből), Nyandoro (89.)

Algéria - Egyiptom 2-1 (1-1)
gól: Mamouni (13.), Achiou (86.), illetve Belal (25.)
piros lap: Mamouni (59.)

Az állás: 1. Kamerun 4 pont (6-4), 2. Algéria 4 (3-2), 3. Egyiptom 3, 4. Zimbabwe 0.