Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy határozott, hogy a legközelebbi hazai válogatott mérkőzést Fehér Miklósnak ajánlja. Egyben felkéri a ligákat és a területi szervezeteket, hogy a terembajnokság hétvégi hatos döntőjén, majd az első bajnoki forduló valamennyi találkozóján egyperces néma tiszteletadással adózzanak a nagyszerű sportember, a magyar válogatott Fehér Miklós emlékének.

A MLSZ megköszöni az együttérzését mindazoknak, akik írásban, szóban, e-mailben, személyesen vagy az internetes fórumokon keresztül lerótták kegyeletüket a Benfica csatárának tragikus halála után.

"Labdarúgást kedvelők és attól tartózkodók, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak tízezrei emlékeztek a magyar nemzeti tizenegy, a Benfica kiváló játékosára. A tragédia, Fehér Miklós személye olyan egységbe forrasztotta az embereket, amelyet a labdarúgás kapcsán korábban nem tapasztalhattunk. A szeretet, az együttérzés megnyilvánulása, Fehér Miklós emléke arra kötelez bennünket, hogy ezt az érzést, ezt az egységet vigyük tovább a labdarúgás környezetében éppúgy, mint a közéletben. Viselkedjünk Fehér Miklóshoz méltóan a lelátókon, a válogatott és bajnoki mérkőzéseken!" - szerepel a szövetség közleményében.

"Fehér Miklós távozása nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is mély megrendülést keltett. Klubja, a Benfica bebizonyította, hogy nemcsak eredményei alapján tartozik a legkiválóbbak közé. Joseph Blatter FIFA-elnök, Lars-Christer Olsson UEFA-főigazgató, valamint a portugál, az andorrai, a belga, a bolgár, a ciprusi, az észt, a fehérorosz, a görög, a horvát, az izlandi, a lengyel, a lett, a máltai, a román, a svéd, a szlovák, a szlovén és a török szövetség fejezte ki részvétét, s próbált a megváltoztathatatlan helyzetben vigaszt nyújtani" - tartalmazza az MLSZ közleménye.

A Győri ETO FC tulajdonosa, Tarsoly Csaba emlékfüzetet ad ki Fehér Miklósról. A füzet közepén egy poszter található a Benfica 25-szörös válogatott csatáráról. A klub honlapja szerint a címlapon a győri szurkolók emlékezése lesz olvasható. Az ötezer példányban készülő kiadványhoz a hétvégi Arany Ászok teremlabdarúgó-bajnokság hatos döntőjének helyszínén, a debreceni Főnix-csarnokban juthatnak ingyen a szurkolók.

Fehér Miklós családja köszönetet mond mindazoknak, akik a családdal, hozzátartozókkal és a barátokkal együtt gyászolnak és osztoznak mérhetetlen fájdalmunkban. "Aki valaha velünk volt, soha nem lesz egyedül, itt hagy magából egy keveset, és belőlünk is elvisz egy darabot" - írta a család.

Portugália újabb megemlékezést tartott a csatár tiszteletére. Csütörtökön helyi idő szerint 17.30 órakor egyperces gyászszünet volt az egész országban.