Vágólapra másolva!
Szombaton Tokody Tibor a harmadosztályú Wuppertal vendégjátékosaként a Bayern München ellen lépett pályára. A bajor sztáralakulat 5-3-ra nyert, ám ennél lényegesebb, hogy az újpesti futballista esetleges oberhauseni szerződtetése a végkifejlet felé közeledik, a Bundesliga másodosztályának éllovasa ugyanis megtette végső ajánlatát az Újpestnek.

"Az történt amit vártam, vagyis a Bayern München ellen nem igazán tömtek labdákkal a wuppertali társak, ám megértem őket, hiszen számukra is hatalmas kiugrási lehetőség volt ez a találkozó, ezért szinte mindenki gólt akart lőni Kahn hálójába" - mondta Tokody Tibor.

"Ettől függetlenül nem ment rosszul a játék, s bár szerepeltem már hasonlóan nagy sztárok ellen, a harmincezer néző előtt így is nagyszerű érzés volt pályára lépni. Vasárnap aztán hazatértem Magyarországra, itt várom meg, miként alakul a sorsom. Az Oberhausen ugyanis elküldte utolsó ajánlatát az Újpestnek, amelyről érdemben hétfőn születhet döntés, hiszen barátom és mentorom, Jurácsik Mátyás ekkor találkozik Gyulay Zsolt ügyvezető igazgatóval. Egy biztos, hétfőn dönteni kell, mivel a hét végén Németországban is lejár az átigazolási időszak."

Információnk szerint a Roth Weiss Oberhausen két és fél évre szeretné magához kötni Tokodyt, ám az Újpest által kért összegnél kevesebbet fizetnének a lila-fehér labdarúgóért, mivel nyáron úgyis lejár a szerződése, és akkor szabadon igazolható.

Bánki József