Vágólapra másolva!
Régóta nem lehetett hallani Bárányos Zsoltról, a Kispest és a Ferencváros egykor válogatott labdarúgójáról, aki ősszel egyetlen csapathoz sem tudott elszerződni, s csak tréningezett. A technikás irányító bízik abban, hogy a tavaszi szezonra sikerül csapatot találnia magának.

- Tétmeccsek helyett mivel töltötte az idejét az elmúlt fél évben? - kérdeztük Bárányos Zsoltot.
- Edzettem, és vártam a visszajelzéseket a csapatoktól, ahol próbajátékon vettem részt.

- Merre járt próbajátékon?
- Mindenképpen külföldre szerettem volna menni, ezért belga és francia első osztályú csapatoknál vizitáltam, mégpedig Bognár György menedzser közbenjárására. Belgiumban link volt az elnök, azért hiúsult meg a szerződtetésem, míg Franciaországban a végén derült ki, hogy nem irányítót, hanem főként csatárt akarnak igazolni.

- Utólag nem bánja, hogy mégsem maradt Kispesten?
- Nem, mivel nem akartam a másodosztályban futballozni. Nyáron aztán legalább öt alkalommal tárgyaltam a Fradival is, ám Szeiler Józseffel nem sikerült megállapodnom.

- Hol tréningezett az elmúlt időszakban?
- Szigetszentmiklóson, ahol Nahóczky Attila, és Borsos Vilmos edzőknek köszönhetően jó kondícióban tudtam tartani magam. Mindezt jelzi, hogy a belgiumi edzőmérkőzésen egy góllal és két gólpasszal vettem ki a részem a négy-egyes győzelemből, más kérdés, hogy végül meghiúsult a leigazolásom. A lényeg azonban, hogy az erőnlétemmel nincs gond, bármikor bekapcsolódhatok a felkészülésbe, csak éppen jelenleg még nem tudom, melyik csapatnál lesz erre lehetőségem.

- A jelentkező kluboknak kivel kell megállapodniuk a vételárról?
- Csak velem, és elvileg ez is megkönnyítheti a dolgomat. Egyébként itthoni csapatoktól folyamatosan érkeznek az ajánlatok, ám Belgium és Franciaország mellett Kínából is van érdeklődő.

- Ezek szerint kizárt, hogy itthon folytassa a karrierjét?
- Egyáltalán nem, ám egy szint alá nem adom, ezért sem maradtam Kispesten, elvégre az NB I-ből is nehéz külföldre szerződni, nemhogy a másodosztályból. Szerencsére nem vagyok elkésve, hiszen igazán most indul a téli átigazolási szezon. Biztos vagyok abban, hogy tavasszal már újra tétmérkőzésen bizonyítom, hogy tényleg a legjobb futballistakorban vagyok.

Bánki József