Vágólapra másolva!
A vasárnapi teremtorna-győzelemmel újabb sikerélményben volt része a Matáv-Sopron együttesének, ráadásul a bordó-szürkék centere, Tóth Mihály lett a gólkirály öt találattal, azaz remekül sikerült Dajka László vezetőedző bemutatkozása is a kispadon. A hét végi eseményekről, csapata és önmaga tavaszi reményeiről Pető Zoltánnal, a Sopron egyik legrutinosabb futballistájával beszélgettünk.

- Mennyire szereti a kispályás focit?
- Túlzottan nem vagyok oda érte, hiszen elsősorban a nagypályás futball az én világom. Persze azért örömmel vettünk részt a tornán, a jó hangulatú mérkőzések legalább megtörik a felkészülés monotóniáját. A szurkolók vasárnap is remek atmoszférát teremtettek a lelátón, szerencsére sokgólos mérkőzéseket játszottunk, a végén pedig veretlenül, megérdemelten jutottunk a debreceni döntőbe.

- Ahová úgymond hazatér, mivel a Lokiban kezdte a pályafutását.
- Valóban, ám a vagyunk még így néhányan a csapatból. Biztosan remek lesz a hangulat, s kíváncsi vagyok a Főnix-csarnokra is, hiszen még sohasem játszottam Debrecen büszkeségében. Természetesen a fináléban is szeretnénk megtartani a veretlenségünket, jóllehet, tudjuk, a teremtornának nagyobb a presztízsértéke, mint a szakmai hozadéka.

- Lothar Matthäus személyében új szövetségi kapitányt neveztek ki. Mindez mennyiben növeli az esélyét az újabb válogatottságra?
- Mindenképpen bízom válogatott szereplésemben, mivel nyilván Lothar Matthäusnál is tiszta lappal indulhat mindenki. A külföldi kapitány személye annyiban feltétlenül jó, hogy a jövőben nem lehet szempont, miszerint például azért szerepel valaki a nemzeti együttesben, mert korábban mondjuk három évig a kapitánnyal egy klubban dolgozott. Továbbá az sem fordulhat elő, hogy egy régebbi nézeteltérés miatt ne kapjon valaki meghívót. Tehát amennyiben nem sikerül ismét bekerülnöm a válogatottba, az az én hibám lesz. Úgy érzem, komoly esélyem van a visszatérésre, hiszen hiányposzton szerepelek: kevés a ballábas futballista mifelénk.

Bánki József