Vágólapra másolva!
Jegyértékesítő rendszer kiépítéséről írt alá szándéknyilatkozatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, a Szerencsejáték Rt., a Magyar Labdarúgó Liga (MLL), valamint a Sportfolió Kht. hétfői közös budapesti sajtótájékoztatóján. Ennek révén üzembe helyezik az előző kormány által beszerzett, de a mai napig használatba nem vett stadionbeléptető és jegyértékesítő rendszer bizonyos részeit.

A terv a Szerencsejáték Rt. által működtetett on-line rendszerre és 3800 értékesítési pontra, vagyis lottózóra épül. Várhatóan a következő bajnoki szezonban kezdi meg működését az országos jegyértékesítő hálózat és a hozzá kapcsolódó beléptetőrendszer, s ez utóbbit első lépésként 19 sportlétesítményben állítják fel. Nyáron az élvonalbeli csapatok pályáin kívül a Budapest Honvéd, a Budapesti Vasas, a Nyíregyháza Spartacus FC, a DVTK 1910, a Monor és a Kaposvár, valamint a Puskás Ferenc-stadion kap beléptetőrendszert.

Az MLL és a Sportfolió Kht. 250-250 millió forinttal, valamint a beruházáshoz szükséges eszközökkel segíti a jegyértékesítő és beléptetőrendszer létrehozását. A Szerencsejáték Rt. a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését vállalta.

A szándéknyilatkozatot aláírók - Gyurcsány Ferenc sportminiszter, Székely Gábor, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója, Vass Károly, a Sportfolió kht. ügyvezetője és Szieben László ligaelnök - kinyilvánították, hogy a beruházás megvalósítására és üzemeltetésére vonatkozóan március 1-ig szerződést kívánnak kötni.

"Ezzel a megállapodással többéves anomáliát számolunk fel. Az előző kormány által beszerzett beléptetőrendszer bizonyos elemei végre felhasználásra kerülnek, s nem a raktárban állnak majd. A térfigyelő rendszer viszont továbbra sem kerül használatba" - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.

Szieben László szerint ezúttal mindenki számára jövedelmező alku született, hiszen a minisztérium ezzel korábbi kötelezettségvállalásának tesz eleget, a Szerencsejáték Rt.-nek pedig minden bizonnyal gazdasági haszonnal kecsegtet az üzlet, ugyanis a szurkolók, akik belépőt váltanak majd az irodáiban, egyben potenciális fogadók is, míg a stadionok egy lépéssel ismét közelebb kerülnek ahhoz, hogy megfeleljenek az UEFA biztonsági lőírásainak.

"A kluboknál várhatóan megszűnik a jegyértékesítés, bár elképzelhető, hogy egy-két terminált ott is elhelyezünk majd. Az egyesületeket nem éri kár, mivel a liga fillérre pontosan el fog számolni a befolyó pénzzel, akárcsak a Szerencsejáték Rt. a ligának."

A ligaelnök megjegyezte: az MLL és a Sportfolió Kht. az 500 millió forintot a Szerencsejáték Rt. jelenlegi szoftverének fejlesztésére fogja elkölteni.