Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Massimo Moratti, az Internazionale elnöke. A patinás olasz labdarúgóklub első számú irányítója egy nappal azután döntött a távozás mellett, hogy a csapat meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett az Empolitól, a szurkolók pedig kigúnyolták a játékosokat, Alberto Zaccheroni vezetőedzőt és őt is.

A milánói egyesület honlapjának tudósítása szerint Moratti nem indokolta, miért távozik. Rajta kívül az igazgatótanács négy tagja is lemondott. Az Inter a negyedik helyen áll a tabellán, 11 ponttal lemaradva az éllovas AS Roma mögött.

Egy másik Serie A-csapathoz kapcsolódó hír, hogy - Jardel után - újabb játékost igazolt az Ancona. Az idény végéig a sereghajtó csapatban folytatja ugyanis pályafutását Dino Baggio, az olasz labdarúgó-válogatott volt középpályása.

A 32 éves játékos - aki papíron a Lazio futballistája - tavaly nyár óta kölcsönben szerepelt az angol Blackburn Roversnél, ahol azonban nem tudott stabil kezdőemberré válni. Az Anconához szintén kölcsönbe érkezett. A 60-szoros válogatott Baggio korábban a Torinóban, a Juventusban, az Internazionaléban és az AC Parmában is játszott.

A szintén új Ancona-szerzemény Mario Jardel jövő héten a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan otthonában mutatkozik be. A 30 éves brazil csatárklasszis augusztusban másfél millió fontért szerződött a Sporting Lisboától a Bolton Wanderershez, de hét Premier League-fellépésén - csereként - egyszer sem talált a kapuba. Ezért az angolok vasárnap a kölcsönadása mellett döntöttek. A kétszeres aranycipős csillagnak bővel akad majd dolga új klubjánál, hiszen az Ancona eddig egyetlen mérkőzést sem nyert a Serie A-ban, s a 17 forduló során mindössze 5 pontot gyűjtött.