Vágólapra másolva!
A hét végén jó néhány váratlan eredmény született a futball világában: a Manchester United vagy az Internazionale veresége mindenképpen ezek közé tartozik, és a bravúrgyőzelmet arató Empoliból és Wolverhamptonból is akad focista álomcsapatunkban. De az angol negyedik vonalban szereplő Scunthorpe is képviselteti magát egy labdarúgóval, köszönhetően az FA-kupában való továbbjutásnak.
Jorquera (spanyol, FC Barcelona): A portás eddig csak a harmadik számú kapusnak számított a katalánoknál, de a Bilbao ellen egyszer csak a kezdő tizenegyben találta magát, és olyan teljesítményt nyújtott, hogy elképzelhető: ott is ragad. Jorquera több alkalommal is bravúrral hárította a baszkok próbálkozásait, és nem rajta múlott, hogy a Barca nem nyert.
Juanito (spanyol, Real Betis): A sevillai alakulat 1-1-es döntetlent ért el a Real Madriddal szemben, és az andalúzoknál a csapat egyik legjobbja a védő Juanito volt. A válogatottban is megfordult bekk a mérkőzés nagy részében remekül semlegesítette a királyi gárda támadóit, és a pontrúgásoknál rendre veszélyt teremtett a fővárosiak kapuja előtt.Jamie McCombe (angol, Scunthorpe): Az angol FA-kupában megszokott, hogy egy alacsonyabb osztályú gárda búcsúztatja esélyesebb ellenfelét, és a múlt héti, megismételt mérkőzéseken is volt erre példa. A negyedosztályú Scunthorpe például a harmadik vonalbéli Barnsley-t verte ki, és a második gólt a középhátvéd McCombe érte el, aki a hét végi, Bury elleni bajnokin sem nyújtott rossz teljesítményt, elvégre csapata azon a találkozón sem kapott gólt.Sánchez Emílson Cribari (brazil, Empoli FC): A hétvége legnagyobb meglepetése a Serie A-ban egyértelműen az Empoli idegenbeli győzelme volt az Inter ellen. A kiesés ellen küzdő gárda megérdemelten hozta el a három pontot a Giuseppe Meazza stadionból, és a gárda egyik legjobbja a brazil középhátvéd, Cribari volt, aki remekül semlegesítette a milánói csatárokat.Rodolfo Arruaberrena (argentin, Villarreal CF): A spanyol kiscsapat komoly tervekkel vágott neki a szezonnak, és eddig minden a lehető legjobban halad, hiszen az együttes még versenyben van a Spanyol Kupában, és a bajnokságban is remekül áll. A balhátvéd Arrubarrena a Sevilla elleni kupameccsen még csak védőfeladatát látta el kiválóan, de a hét végi, Málaga elleni bajnokin még gólt is szerzett.
Graham Stuart (angol, Charlton Athletic): A londoni kiscsapat továbbra is tartja magát a Premier League negyedik helyén, és versenyben van a BL-szereplésért. A hét végén az Everton győzte le 1-0-ra, mégpedig úgy, hogy a legjobbjának tartott Scott Parker nem játszott - egy másik középpályás, Stuart viszont átvette a vezéregyéniségi szerepkört, és nem csak pazar játékával, hanem győztes találatával is kiemelkedett a mezőnyből.Francesco Totti (olasz, AS Roma): A Farkasok féltávnál az élen állnak a Serie A-ban, mégpedig rekordmennyiségű ponttal, és ez nagy részben csapatkapitányuknak, Tottinak köszönhető, aki a hét végén a Sampdoria ellen ismét kedvenc posztján, a játékmesteri szerepkörben villoghatott. Totti 1-1-es állásnál két pazar egyéni teljesítménnyel eldöntötte a három pont sorsát, és tőle szokatlan módon fejesből is betalált.Osmar Ferreyra (Argentína): A dél-amerikai olimpiai selejtező (amelyen a 23 éven aluli válogatottak szerepelnek) túl van első fázisán, és a legmeggyőzőbb teljesítményt az argentin csapat nyújtotta. A gaúchók veretlenül nyerték meg csoportjukat, és jutottak a középdöntőbe, múlt heti két meccsükön pedig kilenc találatot értek el, amiből a középpályás Ferreyra hármat ért el: kettőt az ecuadoriak, egyet pedig Kolumbia ellen.Igor Gabilondo (spanyol, Real Sociedad): A baszk gárda az előző szezonban mutatott remek teljesítmény után a jelenlegi pontvadászat elején katasztrofálisan szerepelt, és így a kiesési zónába sodródott, ám az utóbbi hetekben mintha ismét kezdene magára találni a csapat. Az Espanyol elleni győzelem immár a harmadik volt a sorban, és a barcelonaiak ellen a mezőny legjobbja Gabilondo volt, aki rendkívül hasznosan futballozott, és még gólt is szerzett.
Kenny Miller (skót, Wolverhampton Wanderers): A Farkasok drukkerei már akkor imáikba foglaltál a fiatal skót támadó nevét, amikor a hét közben két találatával továbbjuttatta a csapatot az FA-kupában, de hét végi teljesítménye után talán még szobrot is kaphat. Miller ugyanis győztes gólt ért el a listavezető Manchester United ellen, amivel a nemzetközi közvélemény figyelmét is felhívta magára.Diego Tristán (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes a spanyol kupában ugyan kiesett a múlt héten, de a bajnokságban továbbra is tapad az élmezőnyhöz. Tristán már az Atlético elleni kupameccsen is megtette a magáét, hiszen betalált a fővárosiak ellen, a hét végén pedig a Zaragoza ellen kétszer is eredményes volt.