Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre a tabellán 16. Empoli - Tommaso Rocchi 91. percben szerzett góljával - Milánóban nyert az Internazionale ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Az éllovas Roma Francesco Totti duplájával verte a Sampdoriát, míg a Juventus Alessandro Del Piero mesterhármasával nyert magabiztosan a Siena ellen. A Milan nehezen győzött Bresciában.

A negyedik Intert már 11 pont választja el az első helyezett Romától, miután a kék-feketék hazai pályán nem bírtak az Empolival - igaz, a vendégcsapatnak szerencséje is volt. A török Emre kiállítása után (63. perc) már közel félórája emberhátrányban volt az Inter, s ekkor, a lefújás előtt pár másodperccel szerezte meg Tommaso Rocchi az Empoli-sikert jelentő találatot. A vendégek sikerükkel feljöttek a 16. helyre a táblázaton.

A Juventus már a 15. percben előnyhöz jutott az újonc Siena ellen, ekkor Del Piero tizenegyesből talált be. Utóbbiból sokat láthattak a torinói nézők, minthogy összesen három büntetőt fújt be a játékvezető. Del Piero Trezeguet találata után, az 59. percben még egyszer büntethetett, majd két percre rá akcióból is eredményes volt, s így az olasz válogatott támadó mesterhármast ért el. 4-0-s vezetésnél kicsit kiengedtek a Zebrák, és Ventola két góljával - az egyik ugye tizenegyesből született - szépített a Siena.

Rómában is volt egy duplázó, s a két gólra nagyon is szüksége volt az éllovas Farkasoknak, minthogy a Sampdoria már a 6. percben - a hazai védők hibáját kihasználva - vezetést szerzett a Stadio Olimpicóban. A 10. percben Carew ugyan fejjel egyenlített, de a fővárosiak ezután sokáig nem bírták feltörni a vendégek védelmét. A 61. azonban jött Totti, és előbb fejesgólt szerzett közelről, majd - hat percre rá - hosszú szóló után, 7 méterről mesterien csavart el a Samp kapusa fölött. Ezt követően a vendégek büntetőt hibáztak, majd a 94. percben egyik játékosukat ki is állította a játékvezető. A Roma 42 ponttal vezet tehát a "félidőben", Olaszországban eleddig még egyik gárda sem gyűjtött ennyit 17 forduló alatt.

Rendkívül fontos győzelmet aratott a Reggina otthonában a Lecce, míg a két nyeretlen csapat összecsapásán most sem volt győztes, az Ancona-Perugia kiesési rangadón ugyanis nem született gól.

Az esti mérkőzésen a rosszul játszó Milan szerencsés körülmények között, Pancaro 81. percben szerzett góljával nyert Bresciában.

Serie A, 17. forduló:
Internazionale - Empoli 0-1 (0-0)
gól: Rocchi (91.)
piros lap: Emre (63., Internazionale)

Ancona - Perugia 0-0

AS Roma - Sampdoria 3-1 (1-1)
gól: Carew (10.), Totti (61., 67.), illetve Bazzani (6.)
piros lap: Carrozzieri (94., Sampdoria)

Bologna - Chievo 3-1 (3-1)
gól: Signori (1.), Tare (17.), Nervo (44.), illetve Santana (32.)
piros lap: Zanchi (75., Bologna)

Juventus - Siena 4-2 (2-0)
gól: Del Piero (15., 59., 61., az első kettőt 11-esből), Trezeguet (37.), illetve Ventola (71., 80., az elsőt 11-esből)

Reggina - Lecce 1-3 (1-2)
gól: Cozza (26.), illetve Bozsinov (2., 60.), Chevanton (4.)
piros lap: Sottil (31., Reggina)

Brescia - Milan 0-1 (0-0)
gól:
Pancaro (81.)
piros lap: Dainelli (Brescia, 95.)