Vágólapra másolva!
Spanyol és olasz médiaértesülések szerint a nyáron nagy változások lesznek a Real Madrid labdarúgócsapatánál: Francesco Totti, Thierry Henry vagy Ruud van Nistelrooy érkezik, míg Jorge Valdano sportigazgató távozik.

Az egyik spanyol rádióállomás szerint az AS Roma szupersztárja, Totti állítólag már meg is egyezett a spanyol elitklubbal, igaz, az olaszokkal még nem kezdődtek meg a tárgyalások az átigazolási összegről. A Real esélyeit növeli, hogy a Serie A listavezetője régóta pénzügyi problémákkal küszködik, s ezeket részben megoldaná a legértékesebb csillag eladása.

Kérdés, hogy a nemrég Tottit szerződtetni kívánó Chelsea jelentkezik-e újabb ajánlattal, mert ebben az esetben az AS Roma a vártnál is kiválóbb üzletet köthetne.

Az olasz klasszis mellett az Arsenalt erősítő francia Thierry Henry és a Manchester Unitedben futballozó Ruud van Nistelrooy sem került le Florentino Perez elnök kívánságlistájáról, jóllehet a két labdarúgó nemrég többször kijelentette: nem Madridban képzelik el közeljövőjüket.

Jorge Valdano valószínűleg szívesen maradna a Real alkalmazásában, de "elhidegült" a kulcsjátékosoktól, ezért mennie kell. A csillagok nem bocsátották meg neki azt, hogy tavaly nyáron nem állt ki a bajnoki cím megszerzését követő órákban menesztett Vicente del Bosque vezetőedző, valamint Fernando Hierro csapatkapitány mellett. Az argentin sportvezető szerződése szeptemberig szól, de valószínűleg hamarabb távoznia kell, mert most már szinte senki sem áll vele szóba az együttes tagjai közül.

Az 1986-ban az argentin válogatottal világbajnokságot nyert Valdano edzőként 1994 és 1996 között ült a Real Madrid kispadján, s 2000 kora őszén lett igazgató. Helyére a csapat és a világfutball legendája, az eddig inkább a klub marketingjét segítő Emilio Butragueno kerülhet.