Vágólapra másolva!
Egyelőre csak az a cél lebeg Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője előtt, hogy sikeres legyen a magyar futball, s a nemzeti tizenegy húsz év után ismét eljusson nagy nemzetközi tornára, a 2006. évi világbajnokságra - erről kedden éjszaka nyilatkozott Matthäus a német ARD televízió egyik beszélgetős műsorában.

A magyarországi feladat kihívást jelent, s nemcsak játékosként, de edzőként is sikeres akar lenni az egykori német labdarúgó csillag, aki annak idején zaklatott körülmények között vett búcsút klubcsapatától, a Bayern Münchentől. Szerinte azonban az a fontos, hogy a nehézségek után ismét talpra álljon az ember, s előre tekintsen.

A 150 válogatottságával német rekorder Matthäus Sandra Maischberger műsorvezetőnek elmesélte, hogy nem könnyen vált meg Belgrádtól, ahol a Partizan együttesét irányította, s a Bajnokok Ligájába jutott a szerb együttessel.

Már teljesen Belgrádra "állt rá", a gyerekeket is beiskolázták, amikor megérkezett a magyar ajánlat. Belgrádban "néhány dolog nem stimmelt" - közölte, de nem bocsátkozott részletekbe.

Matthäus nem ecsetelte, hogy milyen szerepe volt a váltásban annak a körülménynek, hogy szerb felesége, Marijana Budapesten dolgozik a divatszakmában.

Marijanával négy hónapi ismeretség után kelt egybe, a pár a korábbi házasságokból hat gyereket "örökölt". Matthäus számára szerelem volt ez első látásra, harmadik feleségével angolul beszél, s nem tagadja, hogy kettejük közül ő a pedánsabb, a rendszeretőbb.