Vágólapra másolva!
Babos Gábort, a holland NAC Breda magyar kapusát korábban már többször szóba hozták a Feyenoorddal, ám a szerződés eleddig nem jött létre. Németalföldi lapértesülés szerint a Matthäus válogatottjába vágyó Babos ezúttal valóban csapatot cserél, mégpedig nyáron, és a bajnokságban jelenleg negyedik helyezett rotterdami együttes hosszú távon, legalább négy évig számítana a hamarosan ingyen igazolható hálóőrre.

Holland lapértesülés szerint Babos Gábor igen közel áll ahhoz, hogy a Feyenoord együttesében folytassa pályafutását. A magyar kapuvédő iránt - legalábbis az újságok szerint - legutóbb októberben jelentkezett be a Feyenoord, s jelenleg úgy tűnik, hogy Babos végre valóban a De Kuip-stadionban landolhat.

A tavaly meglepetésre negyedik, idén viszont a kiesés ellen küzdő NAC Breda játékosa már régóta szeretné egy nagycsapat kapuját védeni, s mivel a 29 esztendős Babos kontraktusa a nyáron lejár, a Feyenoordnak csak a kapussal kell megegyeznie, pénzt nem kell fizetnie érte. A Sky Sports információ szerint négy évre szerződhet Rotterdamba.

A felek egyelőre nem kommentálták az értesülést, Babosnak azonban minden bizonnyal nagyon "jót tenne" a klubváltás, minthogy az immáron Lothar Matthäus által dirigált magyar válogatott első számú kapusának, Király Gábornak gondjai vannak Berlinben, így a Feyenoordból megnyílna a nemzeti tizenegy felé vezető út Babos előtt.

A Feyenoord idén nem brillírozik a holland bajnokságban, a PSV, Ajax duó mögött kilenc ponttal van lemaradva, ráadásul a dobogóról jelen pillanatban még az AZ Alkmaar is letaszítja a rotterdami gárdát. Ha a hollandok leigazolják Babost, akkor sem biztos, hogy kezdőként számítanak majd rá: a holland Edwin Zoetebier komoly vetélytárs lehet.