Vágólapra másolva!
Egyelőre klasszikus alapozást végeznek a Lombard FC Haladás futballistái, azaz labdát csak elvétve látnak, a szombathelyi klub vezetői pedig a csapat megerősítésén fáradoznak. Bozsik Péterrel, a Haladás vezetőedzőjével a felkészülésről, a keretben történt változásokról és a tavaszi reményekről is beszélgettünk.

- Az egy hónapos szabadságról milyen állapotban jöttek vissza a játékosok? - kérdeztük a szombathelyi trénert.
- Senkivel sem volt ez ügyben probléma. Bírják is a tempót a fiúk, jóllehet az első tíz napban nemigen látnak labdát, ebben az időszakban rengeteg futás szerepel a programban, amit a futballisták általában ki nem állhatnak.

- Mekkora mozgás volt eddig a keretben?
- Hatan távoztak, három brazil, továbbá Németh Tamás, Schafranek és Horváth Róbert. Érkezett viszont a román Sorin Bucuroaia a Dinamo Bukarestből, ő ballábas támadó középpályás, visszatért a brazil Nelió, aki korábban a Flamengóban szerepelt, továbbá várunk Romániából egy középhátvédet és egy centert, ha megfelelnek, nekik is szerződést kínál a klub. Illés Béla megszerzése pillanatnyilag nyitott kérdés, az azonban egyértelmű, hogy a remek képességű futballista óriási hasznára lehetne a csapatnak. Alakítgatjuk tehát a keretet, hiszen a jelek szerint a riválisok is minden alkalmat megragadnak az erősítésre.

- Jelenleg bizakodóbb, mint az őszi idény derekán volt?
- Mindenképpen. Reméljük, nem lesznek olyan gondjaik, mint ősszel. Az alapcél a biztos bennmaradás kiharcolása, persze a magam részéről ennél többet szeretnék elérni a csapattal. Vagyis sokat várok a tavaszi szezontól, s bízom abban, hogy örömet szerzünk a lelkes szombathelyi szurkolótábornak, no meg a csapat és publikuma végleg egymásra talál.

Bánki József