Vágólapra másolva!
Napi két edzéssel készül a Debrecen együttese is a tavaszi idényre, no meg a belga FC Bruges elleni UEFA-kupa-fellépésekre. Egyébként éppen Belgiumból, az FC Antwerp gárdájától tért vissza a Lokihoz Bernáth Csaba, aki fél évet futballozott a flamand egyesületbe, ám anyagi okok miatt a két fél közös megegyezéssel szerződést bontott. Böőr Zoltán, a debreceniek válogatott középpályása szerint a Loki célja a jelenlegi ötpontos hátrány dacára a bajnoki cím.

- Milyen érzés volt az egy hónapos szabadság után edzésbe állni? - kérdeztük Böőr Zoltánt.
- Ritka jól sikerült a téli szünet, mégis hiányzott már a mozgás. Szabadságom alatt állandóan úton voltam, meglátogattam Győrben Stark Peti barátomat, aztán Dombi Tibivel és Szabó Janival Lisszabonban töltöttünk néhány napot Fehér Mikinél, a Benfica centerénél, majd az utóbbi idők legjobb szilveszterében volt részünk a Mátrában. Azaz teljesen kipihentem magam, s valóban örömmel kezdtem el a felkészülést, de ugyanígy voltak ezzel a többiek is.

- A megszokott futóprogramok szerepelnek a felkészülés jelenlegi szakaszában?
- Egyáltalán nem. Majdnem bajnoki ritmusban tréningezünk, persze annál egy kicsit keményebben, mindenesetre a mester, Szentes Lázár a dinamizmusra helyezi a hangsúlyt a gyakorlásokon. Szerinte főként ezen a téren vagyunk lemaradva a nyugat-európai futballistáktól...

- Bernáth Csaba visszatérése mekkora erősítést jelenthet tavaszra?
- Egyelőre még nem láttuk, nem edzett velünk, ám örömmel várjuk vissza, még akkor is, ha a jobb oldalon elég erősek voltunk eddig is, érkezésével azonban megnőtt a taktikai variációk lehetősége.

- Tudat alatt gondolnak a bajnoki cím megszerzésére?
- Nem csak tudat alatt gondolunk erre. Minden meccset meg szeretnénk nyerni, de mindig csak a következő fellépésre koncentrálunk. Mindannyian örömet akarunk szerezni lelkes szurkolóinknak, méghozzá már a hónap végén Debrecenben rendezendő teremtorna döntőjében is is.

Bánki József