Vágólapra másolva!
Olaszországban és Angliában két fordulót is rendeztek az elmúlt héten, nem csoda tehát, hogy álomcsapatunkba is elsősorban ebből a két bajnokságból kerültek be a játékosok: a 11 focistából összesen nyolcan érkeztek a Premiershipből, illetve a Serie A-ból. Az AC Milan rögtön két labdarúgóval is képviselteti magát, hiszen az elmúlt hét legnagyobb nyertesei talán a rossonerók voltak.
Ludovic Butelle (francia, FC Metz): A metzi együttes kétségbeesetten küzd a kiesés ellen a francia pontvadászatban, és a hét végén végre elkerült a kieső helyekről, köszönhetően a Bastia elleni győzelemnek. A korzikaiak ellen a mezőny legjobba a Metz fiatal portása, a 21 esztendős Butelle volt, aki a LEquipe-től 7,5-es osztályzatot kapott.
Maicon (Brazília): Dél-Amerikában javában zajlik az olimpiai selejtezőtorna, amelyen az egyes országok 23 éven aluli válogatottja szerepel, és a brazilok két meccsből kettőt nyertek. Paraguay ellen a jobbhátvéd Maicon is betalált, mégpedig nem is akárhogyan: a félpályáról elindulva cselezte be magát a kapuig, és a gólt a szubkontinensen egyenesen Maradona emlékezetese, angolok elleni találatához hasonlították.Luigi di Biagio (olasz, Brescia): A taljánoknál két fordulót is rendeztek az elmúlt héten, és a Brescia mindkét találkozóját megnyerte. A két diadal közül a Lazio idegenbeli legyőzése volt a nagyobb bravúr, és ezen a találkozón a középpályásból középhátvéddé avanzsált Di Biago volt a csapat legjobbja: nem csak győztes gólja, hanem mezőnybeli teljesítménye miatt is.Andrea Barzagli (olasz, Chievo Verona): A veronai együttes az elmúlt heti két meccsét bekapott gól nélkül abszolválta, ami már önmagában is dicséretes a védelem számára. Az Udinese elleni gól nélküli döntetlen esetén Barzaglit választották meg a mezőny legjobbjának, és a bekk a hét közben a Modena ellen még gólt is szerzett.Celestine Babayaro (nigériai, Chelsea FC): A Liverpool elleni, szerdai vereség után a Leicester ellen csak a győzelem volt elfogadható a londoniak számára, és Claudio Ranieri csapata magabiztosan be is gyűjtötte a három pontot. A gárda fölényére jellemző, hogy még a balhátvéd Babayaro is elsősorban a támadásokkal foglalkozott: a nigériai focista az utolsó percekben előbb gólpasszt adott Mutunak, majd maga is betalált.
Simone Barone (olasz, AC Parma): Sokan azt jósolták, hogy a Parmalat cég csődje után az AC Parma együttese összeomlik majd, ám ennek éppen ellenkezője történt. A gárda a múlt héten mindkét találkozóját megnyerte, és különösen az Inter elleni diadal volt nagy bravúr. Ezen a meccsen az osztályzatok alapján Barone volt a legjobb, aki pár nappal korábban az Ancona ellen két góllal járult hozzá az együttes győzelméhez.Kaká (brazil, AC Milan): A milánói együttes sem panaszkodhatott az évkezdetre, hiszen a rossonerók két meccsen hat pontot gyűjtöttek. A Roma elleni rangadón a brazil játékmester még nem villogott, bár itt sem futballozott rosszul, de a hét végén a Reggina ellen már ellenállhatatlan volt. Kétszer is betalált, és a harmadik gól előtti tizenegyesnél is őt buktatták, vagyis nagy szerepe volt a diadalban.Júlio Baptista (brazil, Sevilla FC): Az anadalúz gárda azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy ismét kiharcolja a nemzetközi kupában való szereplést, és ennek egyelőre minden esélyes meg is van. Elsősorban a Spanyol Kupában, ahol a Sevilla a múlt héten a nyolcaddöntő első mérkőzésén idegenben verte 3-1-re a Villarrealt (itt Baptista két gólt ért el), de a bajnokságban sem áll rosszul a csapat: itt a hét végén az Osasuna ellen 1-1-et játszott a gárda, a gólt természetesen a brazil érte el.Pavel Nedved (cseh, Juventus FC): Néha már-már úgy tűnik, hogy a friss Aranylabdás képtelen rossz teljesítményre, hiszen hétről hétre fantasztikusan játszik. A középpályás a hét közepén a Perugia elleni meccsen prezentálta a díjat a drukkereknek, majd egy elképesztő bombagóllal szerezte meg győzelmet együttesének, majd a hét végén a Sampdoria ellen két gólpasszal járult hozzá a Juventus diadalához.
Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan): A rossonerók számára a Roma elleni rangadó nagyon fontos volt, hiszen egy esetleges vereséggel a Farkasok nagyon megléptek volna a milánóiaktól. A BL-győztes legnagyobb szerencséjére Sevcsenko a listavezető ellen pazarul játszott, és két góljának köszönhetően a Milan nyerni tudott a fővárosiak ellen.Yakubu Ayiegbeni (nigériai, Portsmouth): A hamarosan kezdődő Afrikai Nemzetek Kupája valószínűleg a Portsmouth drukkereit bosszantja a legjobban, hiszen nigériai támadójuk, Ayiegbeni éppen most kezdett csúcsformába lendülni. A focista a múlt héten két meccsen három gólt ért el: az Aston Villa elleni találat ugyan még nem sokat ért, de a Manchester City elleni dupla már győzelemhez segítette a csapatot.