Vágólapra másolva!
Az élen állt a szatmárnémeti Olimpija, amikor tavaly szeptember 11-én Kiprich József elfogadta a győriek invitálást, s most ugyancsak az élről várja a partiumi együttes a tavaszi folytatást a román másodosztályban, miután a hajdani remek válogatott visszatért a kispadra. Pontosabban csak kedden tér vissza, hiszen a gárda ekkor kezdi el a felkészülést, s a hajdani remek válogatott csatár elmondta, nem is lehet más céljuk, mint a feljutás.

"Egyértelmű a cél, ősszel az élvonalban kell folytatnia az együttesnek" - kezdte Kiprich. "Aki ismer, tudja, nem vagyok sértődékeny, túl is tettem magam a győri eltávolításomon, csupán egyetlen dolog bánt, hogy nem készíthettem fel a magam elképzelése szerint az együttest. Szeptemberben ugyanis menet közben vettem át a csapatot, sajnos azonban most sem adatott meg, hogy az én módszereimmel készüljön fel a gárda a bajnokságra. Pedig vallom, kifejezetten jó csapattal dolgozhattam Győrben."

Közbevetésünkre, hogy visz-e magyar futballistákat Szatmárnémetibe, a népszerű Kipu egyelőre egyetlen névvel szolgált: "Hornyák Vendelt megszereztük, ő legutóbb a Honvédban szerepelt, sőt még együtt játszottam vele Tatabányán is, azaz alaposan ismerem a keménykötésű védőt. Kedden kezdődik az alapozás, akkor indulunk Szatmárnémetibe."

Kérdésünkre, hogy nem sajnálja-e, hogy az örök barát Vincze István - aki alacsonyabb osztályú osztrák kiscsapatban, a St. Veit együttesében aktívan játszik még - nem tart vele a szatmári klubhoz pályaedzőként, Kiprich ezt felelte: "Dehogynem sajnálom, hiszen ezek után egy biztos győzelemmel kevesebbel számolhatok lábteniszben, viszont nélküle nyugodtan csak a pályára koncentrálhatok, nem kell azt figyelnem, hogy beszólásaival Pilu megzavarja a játékosokat" - tette hozzá viccesen Kiprich.

Bánki József