Vágólapra másolva!
A hét végi bajnoki fordulókat nézve a legrangosabb összecsapást Manchesterben játsszák, ahol a Premiership 21. fordulójában a United a Newcastle-t fogadja. Az olasz labdarúgó-bajnokság csúcsmeccsén Pármába megy az Inter, a listavezető Roma és a Juventus idegenben próbálkozik. Spanyolországban a Real Madrid ellen kezdené meg a felzárkózást a Real Sociedad.

A szigetországban immáron a 21. fordulóra kerül sor, s a hét végén két rangadót is játszanak. A legérdekesebb a United-párharc lesz a Manchester és a Newcastle között: a MU idei tíz hazai mérkőzése közül nyolcat megnyert, s 25 pontot szerzett, szemben a Newcastle idegenbeli két sikerével és 11 pontocskájával. A hazaiaknál a Villa elleni kupasiker, valamint a Boltonnal szembeni bajnoki győzelem után egyértelmű az elvárás: győzni kell. Van Nistelrooy és Keane már teljes értékű, Ferdinand eltiltását tölti, O'Shea sérült. A vendégeknél Bobby Robson még nem számíthat Bellamyra, így Shearer mellett Dyer lesz a csatár.

A hazaiak az esélyesebbel a Liverpool-Aston Villa meccsen is. Egyrészt a 'Pool négy találkozó óta veretlen, ebből hármat meg is nyert, utóbbit éppen a szupererős Chelsea otthonában, másrészt a Villa mindössze egy sikert tud felmutatni idegenben. Gerard Houllier dolgát megnehezíti, hogy a combsérüléssel bajlódó Gerrard mellett Dudek kapus is meghúzódott, így a korzikai születésű Luzi Bernardi, vagy a Southamptonból egy hónapra érkező Paul Jones védi majd a Vörösök kapuját.

"Nagy álmom valósult meg. Igaz, hogy csak egy hónapos szerződést kötöttünk, de számomra így is nagy örömöt jelent, hogy a világ egyik legnagyobb klubjához kerültem" - jegyezte meg a 36 éves walesi válogatott hálóőr, aki gyermekkorában a Vörösöknek szurkolt. Diouf legutóbb piros lapot kapott. Owen hathetes kényszerpihenő után már kispados volt, elképzelhető, már pályára lép. A vendégeknél egyedül Hendrie nem szerepelhet.

A Chelsea Leicesterben javíthat, s kell is a siker, hiszen újabb pontvesztéssel könnyen leszakadhat a riválisoktól. Cudicini szerdán tért vissza, csakúgy, mint Crespo, ám az argentin csatár mindössze tizenegy percig bírta a megpróbáltatást, újbóli sérülése azt jelenti, várhatóan Gudjohnsen jut majd játéklehetőséghez. Duff, Veron és Petit hosszú ideje csupán a lelátóról élvezheti a társak játékát. A Leicester a legutóbbi hét mérkőzésén (beleszámítva a kupaküzdelmeket is) nem nyert. Az újonnan érkezett Dabizasra és a hosszú idő után ismét játékra jelentkező Howey kezdő lesz, Sinclair, Thatcher, Curtis, valamint Scimeca sérült, Elliott eltiltását tölti.