Vágólapra másolva!
Két másodosztályú labdarúgócsapat is döntetlent ért el élvonalbeli ellenfelével szemben a spanyol Király Kupa harmadik fordulójában. A Real Madrid mindössze 1-1-es döntetlent ért el az Eibar vendégeként, de az Alavés otthonában a Valladolid sem tudott nyerni.

Mindössze 1-1-es döntetlenre futotta a Real Madrid ereéből a másodosztályú Eibar otthonában a spanyol Király Kupa harmadik fordulójában. A királyi gárda ugyan Guti révén a 37. percben vezetést szerzett, de az első félidő utolsó perceiben Roberto Cuevas fejesből tudott egyenlíteni. Mivel a második félidőben több helyzetet is elpuskázott a kiscsapat, a győzelmet nem tudta kicsikarni, így az egy hét múlva esedékes visszavágón nagyon nehéz feladata lesz. A mérkőzés hőse Iker Casillas volt, a kapust minden spanyol lap kiemelte, mint megmentőt.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Madrid tartalékcsapatával lépett pályára, Carlos Queiroz edző David Beckham és Zinedine Zidane játékára sérülés miatt nem számíthatott. A Real a következő összeállításban kezdett: Iker Casillas, Rubén, Borja, Olalla, Paredes, Guti, Solari, Cambiasso, Mejía, Juanfran, Portillo.

Frank Rijkaard, az utóbbi időben gyengén teljesítő FC Barcelona edzője kijelentette, hogy a jövőben keményen megbünteti azokat a labdarúgókat, akik éjszakai "kiruccanásokon" vesznek részt. "Nemcsak pénzbírság jöhet szóba, más eszközök is vannak a tarsolyomban" - fenyegetőzött a holland tréner.

A baszkok csütörtökön játsszák le kupameccsüket a másodosztályú Levante vendégeként, a másik mérkőzésen a Villarreal a Sevillát fogadja.

eredmények, Király Kupa, 3. forduló:
Eibar (II. osztályú) - Real Madrid 1-1
Valencia - Osasuna 2-2
Alavés (II.) - Real Valladolid 0-0
Malága - Celta Vigo 0-1
Real Zaragoza - Real Betis 3-1.