Vágólapra másolva!
Az élcsapatok közül egyedül a Chelsea nem tudott nyerni az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának hétközi fordulójában. A londoniak hazai pályán kaptak ki a Liverpooltól 1-0-ra. Az élen maradt a Manchester United, amely Scholes és Van Nistelrooy góljaival 2-1-re verte a Boltont, az Arsenalnak mindössze 1-1-es döntetlenre futotta az Everton otthonában.

Lehet, hogy a Liverpool labdarúgócsapata idén nem nyeri meg a bajnokságot, de Gerard Houllier csapata bizonyította, igenis az élmezőnyben a helye. A Premiership 20. fordulójában a Vörös Ördögök ugyanis a Chelsea otthonába utaztak, s 1-0-ra nyertek. A gólt a 33. percben a szezonban második mérkőzését kezdőként játszó Bruno Cheyrou szerezte - természetesen találata is az első volt a Premiership történetében.

"Nagyszerű győzelmet arattunk, s ez talán visszaadja az önbizalmunkat is. A bajnokság korábbi részében ugyanis mindhárom élcsapattól vereséget szenvedtünk" - nyilatkozta Danny Murphy, a Liverpool középpályása.

"Nehéz hetet tudhatunk magunk mögött, de győzelmünkkel talán lecsendesítettük kritikusainkat. Nagyon egységesen játszottunk, néha erőlködtünk, de a jó csapatszellem bebizonyította, van a fiúkban tehetség, összetartó erő" - vélte Gerard Houllier szakvezető.

Claudio Ranieri nem aggódik amiatt, hogy már hét ponttal marad el csapata a Manchester Unitedtől. Pedig a két együttes november 30-ai londoni rangadóját, az 1-0-s hazai győzelmet követően az angol sajtó már trónfosztásról írt, hiszen a Roman Abramovics pénzén összevásárolt együttes akkor négy ponttal előzte meg a címvédőt, s az élre került. Azóta viszont fordult a kocka.

"Nem aggaszt a rossz sorozat. Természetesen nem vagyok boldog, de egyértelmű, hogy nem lehet csúcsformában futballozni tizenegy hónapon át" - mondta az olasz tréner. "Annak sem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, hogy az élen álltunk. Az a legfontosabb, hogy folytassuk a csapatépítést. Egyszerű lenne, ha azt mondanám, hogy a bajnoki címért akarok harcolni. De ez nem lenne igaz. A csapat teljes felépítéséért harcolok!"

Pedig Ranieri helye egyáltalán nem biztos, a szigetországi sajtó hetek óta azt írja, hogy a portugáliai Európa-bajnokság után Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány váltja. "Ne aggódjanak, még sokáig láthatnak a Chelsea kispadján" - bizakodott Ranieri.

Az élen továbbra is a Manchester United áll, amely Boltonban győzött 2-1-re, az üldöző Arsenal viszont nem bírt az Evertonnal, így a két éllovas között ismét három pontra nőtt a különbség.

eredmények, Premiership, 20. forduló:
Chelsea - FC Liverpool 0-1 (0-1)
gól:
Cheyrou (33.)
kiállítva: Diouf (Liverpool, 86.)

Manchester City - Charlton Athletic 1-1 (1-0)
gól:
Fowler (39.), illetve Di Canio (84.)

Middlesbrough - Fulham 2-1 (1-0 )
gól:
Job (15.), Nemeth (67.), illetve Hayles (90.)

Newcastle United - Leeds United 1-0 (1-0)
gól:
Shearer (4.)

Southampton - Leicester City 0-0

Tottenham Hotspur - Birmingham City 4-1 (3-0)
gól:
Dalmat (10., 24.), Davies (39.), Keane (79.), illetve Savage (69., 11-esből)

Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers 2-2 (0-1)
gól:
Butler (63.), Rae (72.), illetve Cole (14.), Yorke (78.)

Bolton Wanderers - Manchester United 1-2 (0-2)
gól:
Djorkaeff (89.), illetve Scholes (24.), van Nistelrooy (39.)

Everton - Arsenal 1-1 (0-1)
gól:
Radzinski (75.), illetve Kanu (29.)