Vágólapra másolva!
Immáron eldőlt, hogy kilenc év után Tamási Zoltán elhagyja az Újpest együttesét, és Zalaegerszegre szerződik. A lila-fehérek labdarúgója csütörtökön írja alá két és fél éves szerződését a bajnoki tabella utolsó helyén álló zalaiakhoz.

"Az újpesti vezetők jelezték, hogy a jelenlegi fizetésemet a továbbiakban nem tudják vállalni, továbbá a nyáron lejáró szerződésem meghosszabbítását sem garantálják, ezek után nem várhattam tovább, elfogadtam a ZTE ajánlatát" - mondta Tamási klubváltásáról az [origo]-nak. "Szerdán utazom Zalaegerszegre, és csütörtökön írom alá a két és fél éves szerződésemet. Az újpesti vezetőkkel egyébként közös megegyezéssel bontottam szerződést, azaz lemondtam az összes járandóságomról, ennek fejében engedtek el a ZTE-hez. Fáj a szívem, hogy el kell hagynom a lilákat, elvégre kilenc évet lehúztam Újpesten, és tényleg az utolsó pillanatig kitartottam, még akkor sem fordult meg a fejemben a távozás gondolata, amikor korábban hosszú hónapokig egyetlen fillért sem láttunk."

"Most viszont kész helyzet elé kerültem, ráadásául a családom jövőjét is figyelembe kell vennem. Úgy érzem, jó csapathoz kerülök, harmincévesen pedig talán ez volt az utolsó lehetőségem, hogy bizonyítsak még, ha már Újpesten erre nem adatott meg a lehetőség. Hiszem, hogy tavasszal a ZTE-nek egyáltalán nem lesz kiesési gondja, hiába áll jelenleg az utolsó helyen" - tette hozzá a védő.

Információnk szerint a ZTE Tamási mellett az Izraelből hazatérő Sebők Vilmost, a korábban Argentínában és Cipruson szerepelt egykori zalai támadót, Waltner Róbertet is szerződteti, de nem kizárt a Debrecenből kiebrudalt Marius Sumudica szerződtetése sem. Említettek leigazolását a tervek szerint csütörtökön jelentik be a ZTE klubházában.

Bánki József