Vágólapra másolva!
Kedden teljes fordulót rendeztek a Serie A-ban, s a Milan római diadalán kívül figyelemre méltó volt a sérüléséből visszatért Roberto Baggio teljesítménye: a 200 Serie A-gólra hajtó Copfocska két találattal vette ki a részét a Brescia Siena elleni 4-2-es győzelméből.

A sérüléséből visszatérő utolsó olasz aranylabdást megbabonázta a gólszerzés öröme, legalábbis erre utal, amit a meccs után nyilatkozott: "Kínzó érzések fognak el, ha arra gondolok, hogy az év végén szögre akasztom a futballcsukámat. Még négy hónap hátra van a szezonból, s majd utána meglátom, hogy valóban visszavonulok-e."

A februárban már 37. évét betöltő Baggio hozzátette: "Az a nagy álmom, hogy 200 gólt szerezzek a Serie A-ban, s hogy hasznára is legyek a Bresciának. Ha elérem a célom, újra átgondolom a hogyan továbbot."

Az éllovas AS Roma kedd este elveszítette veretlenségét, minthogy a Serie A csúcsrangadóján a BL-címvédő Milan 2-1-re győzött az Stadio Olimpicóban. A fővárosiak ezúttal meglepően pontatlanul játszottak, míg a vendégek végig rendkívül szervezetten futballoztak, de a sikerhez Sevcsenko nagyszerű teljesítményére és persze két góljára is szükség volt. A hazaiak ugyan így is tabella élén maradtak, ám a piros-feketék a vesztett pontokat tekintve már nincsenek hátrányban, ugyanis a Siena elleni találkozójukat - amely a klub Világkupa miatt maradt el - január 28-án pótolják be.

Carlo Ancelotti, a Milan edzője rendkívül boldog volt a lefújás után: "Nagyszerű meccsen nyertünk, s a játékosaimnak további erőt kell, hogy adjon ez a parádés teljesítmény. Sevcsenko fantasztikus csatár, szerencsénk van, hogy mindig számíthatunk rá. Elégedett voltam Ruí Costával és Kakával is, akik remekül megértették egymást a támadósorban."

A Roma trénere, Fabio Capello érthetően csalódott: "Megérdemeltük a vereséget. Ancelotti fiai jobban játszottak nálunk, bármikor 'fokozatot váltottunk', megállítottak minket. A középpályán buktuk el a meccset, az ellenfél mindig hamar labdát szerzett, s nem tudtunk mit kezdeni velük."

Vasárnap a Milan a Regginát fogadja, míg a Roma Perugiába, Baggio Bresciája pedig a fővárosba, a Lazio otthonába látogat.