Vágólapra másolva!
Jóllehet a karácsonyi ünnepek előtt az újpesti vezetők jó hírrel szolgáltak Kovács Zoltánnak, a csapat frontemberének, miszerint tavaszra rendeződik a klub anyagi helyzete, ezzel szemben ez korántsem biztos. A felkészülés kezdetén, hétfőn a Videotontól igazolt Róth Ferenc már elköszönt a liláktól, azaz a jelenlegi állás szerint mégiscsak bizonytalan a helyzet a Megyeri úton.

A Videotontól ősszel szerződtetett Róth Ferenc közös megegyezéssel távozott a liláktól, s mint a labdarúgó jelezte, megkapta járandóságát, viszont sajnálja, hogy nem sikerült segítenie az együttesnek, noha ezzel a szándékkal érkezett a patinás egylethez. Nem kizárt, hogy a keret más tagjai is távoznak, ám mindez természetesen az anyagiak függvénye.

Kovács Zoltánt, az Újpest válogatott csatárát a Zalaegerszeg is csábítja, ám a csapatkapitány nem kíván másik magyar klubhoz szerződni. "Szép volt, jó volt a szabadság, de nekem már hiányzott a mozgás, a futball" - kezdte a violák centere. "Jó volt találkozni ismét a társakkal is, ugyanakkor a hangulatra némileg rányomta a bélyegét a klub bizonytalan anyagi helyzete. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy kaptunk pénzt az ünnepek után, de még maradtak tartozások. Bízom benne, hogy tavasszal is együtt marad a keret, viszont ha ez a pénzügyi nehézségek miatt mégsem sikerül, a magam nevében csak egyet mondhatok, idehaza egyetlen csapathoz sem szerződöm. Akkor megpróbálok külföldön csapatot találni."

Az újpesti vezetők egyébként továbbra is bíznak abban, hogy Tokody Tibornak sikerül Németországba szerződnie - erre a lilák csatárának a Bundesliga II-t vezető Oberhausennél van a legnagyobb esélye -, ez esetben pedig a lila-fehér klub vezetői megtarthatják meghatározó játékosaikat. Tokody egyébként január 10-én jelentkezik az első edzésre a Dortmundtól húsz kilométerre fekvő városban, Oberhausenben.

Bánki József