Vágólapra másolva!
Németország és Olaszország kivételével már az év első hétvégéjén mindegyik topligában pattogott a labda, igaz, Angliában nem bajnoki, hanem kupafordulóra került sor, akárcsak a franciáknál. Álomcsapatunkban a gall játékosok vannak túlsúlyban, hiszen összesen öt francia focistát választottunk be a tizenegybe, igaz, közülük egyedül Barthez szerepel otthon.
Fabien Barthez (francia, Olympique Marseille): A gall hálóőr tulajdonképpen a szezon kezdete óta arra várt, hogy végre hivatalosan is elhagyhatja a Manchestert, és erre az új év kezdetével került sor. A Marseille színeiben mindenesetre remekül sikerült bemutatkoznia, hiszen a Strasbourg elleni kupameccsen a büntetőpárbajban két tizenegyest is kivédett, egyet pedig maga értékesített.
José Izquerdo (spanyol, CA Osasuna): A pamplonai együttes a spanyol bajnokság egyik meglepetéscsapatának számít jelenleg, hiszen harcban áll a nemzetközi kupaszereplésért. A Bilbao elleni meccs így rangadónak számított, és az Osasuna ponttal távozott Baszkföldről, köszönhetően jobbhátvédjének, Izquerdónak, aki bevette a baszkok hálóját.Dianbobo Baldé (francia, Celtic FC): A Kelták kis túlzással már a bajnoki címet is bebiztosították maguknak Skóciában azzal, hogy az év első találkozóján simán legyőzték egyetlen riválisukat, a Rangerst, és 11 pontos előnyt szereztek. A mérkőzés legjobbjának a Celtic védőjét, Baldét választották meg, aki gólt ugyan nem szerzett, de tökéletesen levette a pályáról az ellenfél csatárait, ráadásul egy gólpasszt is adott.Juanma (spanyol, Racing Santander): A santanderi gárda újabb nagy skalpot gyűjtött be magának, ezúttal a Barcelonát győzte le hazai pályán, és ebben kulcsszerepe volt a középhátvédnek, Juanmának. A bekk egyrészt kiválóan állta útját a katalán támadásoknak, másrészt ő szerezte csapata első találatát.Asier del Horno (spanyol, Athletic Bilbao): Hiába, a Bilbao-Osasuna találkozó a szélsőhátvédek meccse volt, hiszen a vendégek részéről a jobbhátvéd Izquerdo, a hazaiaktól pedig a balbekk Del Horno volt eredményes. Utóbbi futballista egyébként végig remekül futballozott, sokat ment előre, és nem rajta múlott, hogy a baszkok nem tudtak nyerni.
Robert Pires (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok középpályása góllal fejezte be az évet, és góllal kezdte az új esztendőt, mindezt egy hét leforgása alatt. December 29-én, hétfőn ugyanis győztes gólt ért el a Southampton elleni bajnokin, majd január 4-én a Leeds elleni kupameccsen csereként beállva volt eredményes, és ráadásul még egy gólpasszt is adott.Paul Scholes (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök bizony alaposan megizzadtak az FA-kupában az Aston Villa ellen, és jó ideig úgy tűnt, hogy a birminghamiek kiverhetik a MU-t. A második félidőben aztán a United beleerősített, és Scholes vezérletével fordítani tudott: a vörös hajú középpályás két góllal nyomatékosította, hogy sérüléséből felépülve ismét a régi formájában játszik.Víctor (spanyol, RC Deportivo): A galíciai derbik történetében még sohasem fordult elő, hogy valamelyik csapat idegenben ötgólos győzelmet érjen el, de a Deportivo most éppen ezt hajtotta végre a Celta ellen. Mindehhez Víctor egy mesterhármassal járult hozzá, és bár a vigóiak kapusa, Cavallero is alaposan a segítségére sietett, de ez semmit sem von le a középpályás érdemeiből.Alan Thompson (angol, Celtic FC): Az angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson többször is kifejtette, hogy a válogatott ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki olyan teljesítményt nyújt, és könnyen lehet, hogy a szakember hamarosan Skóciában is körülnéz, a Celtic angol focistája, Thompson ugyanis már hetek óta csúcsformában van. A bal oldali középpályás a Rangers elleni rangadón is kitett magáért, teljesítményére egy pazar szabadrúgásgóllal tette fel a koronát.
Thierry Henry (francia, Arsenal FC):  A gall támadó ugyan az Aranylabda-szavazáson és a FIFA World Player-díjon is második lett, de sokak szerint az elsőséget is megérdemelte volna. Ami tény: Henry az utóbbi időben ellenállhatatlanul futballozik, és a múlt héten ezt a Southampton, valamint a Leeds is megtapasztalhatta. A Szentek elleni bajnokin még csupán egy gólpasszra futotta tőle, a Leeds elleni kupameccsen viszont két assziszt mellett egyszer maga is betalált.Frédéric Kanouté (francia-mali, Tottenham Hotspur): Szó se róla, a Spurs csatárának nemzetiségénél kicsit gondban vagyunk, hiszen elméletileg francia játékosról van szó, de a hírek szerint a januárban kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján már Mali válogatottjában szerepel majd. Ez utóbbinak a Tottenhamnél nem nagyon örülnek, annak viszont annál inkább, hogy a csapat továbbjutott az FA-kupában a Crystal Palace ellen, köszönhetően a csatár mesterhármasának.