Vágólapra másolva!
Tíz nyeretlenül megvívott találkozó után újra megízlelhette a győzelem ízét a Real Sociedad csapata a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután idegenben 2-1-re legyőzte a Malagát. A Barcelona újabb kudarcélménnyel gazdagodott.

A tavalyi bajnokság csodacsapata, a végül másodikként befutott Real Sociadad idén a másik arcát mutatja: valahogy nem akaródzik győznie Raynald Denoueix alakulatának, a 18. fordulóig mindösszesen háromszor hagyhatta el győztesen a pályát. A legutóbbi tíz találkozóját is sikerélmény nélkül zárta a gárda, így a Malaga elleni diadal úgy kellett a szurkolóknak, mint szilveszteri buli után a fejfájáscsillapító.

Pedig nem úgy indult, hogy ünneplés lesz a vége, egy szögletet követően ugyanis Litos bólintásával a hazaiak szereztek vezetést a 25. minutumban. 13 perccel később Karpin egyenlített, miután a török Nihat zseniális passzát gólra váltotta. A támadó a félidő hosszabbításában maga is eredményes volt szabadrúgásból, így rendkívül fontos győzelemhez segítette övéit: a Sociedad végre valahára elmozdult a kiesőzónából, helyét a Deportivótól óriási verést kapó Celta foglalta el.

Az Espanyol sem túlságosan sűrűn nyert eddig idén, utolsó öt meccsét például kivétel nélkül elveszítette. A finoman szólva is rapszodikus teljesítményt nyújtó Mallorca jó partnernek bizonyult a rossz széria megtöréséhez, már az első percben beszedett egy gólt, hogy aztán a 75.-ben kapjon még egyet. Négy minutummal később Eto'o kiállíttatta magát, így a szigetlakóknak még a szépítésre sem volt esélyük.

Kifejezetten rosszul megy a Barcelonának is, Frank Rijkaard tanítványai ezúttal Santanderben futottak bele a késbe. Egy félidőnyi játék után ugyan még 0-0 volt az állás, az 52. percben azonban Moreno megkezdte a gólgyártást. Később még Regueiro és Guerrero talált be, vagyis a végeredmény 3-0 lett. A Barcelona a 12. helyen szerénykedik a bajnokságban.

Primera División, 18. forduló:
Athletic Bilbao - Osasuna 1-1 (1-1)
gól: Del Horno (45+2.), illetve Izquierdo (35.)

Espanyol - Mallorca 2-0 (1-0)
gól: Tamudo (1., 75.)
piros lap: Eto'o (79., Mallorca)

Malaga - Real Sociedad 1-2 (1-2)
gól: Litos (25.), illetve Karpin (37.), Nihat (45+3.)

Sevilla - Albacete 2-0 (1-0)
gól: Baptista (39.), Antonito (93.)

Valladolid - Real Betis 0-0

Racing Santander - Barcelona 3-0 (0-0)
gól:
Moreno (52.), Regueiro (79.), Guerrero (83.)

FC Valencia - Villarreal 4-2 (0-1)
gól:
Baraja (57., 74.), Aimar (58.), Mista (88.), illetve Riquelme (15.), Belletti (78.)
piros lap: Ballesteros (68., Villarreal)