Vágólapra másolva!
A külföldi csapatok valósággal elhalmozták elismerő szavakkal a Ferencvárost a decemberi Karácsony-kupa rendezéséért. A Barcelona már elfogadta a jövő évi meghívást, míg a német Borussia Dortmund vezetői kijelentették, olyan jól érezték magukat a remekül szervezett eseményen, hogy a BVB által rendezett németországi tornákra ezentúl mindig meginvitálják a Fradi fiataljait.

- Hallott a külföldi csapatok dicséretéről? - tudakoltuk ifjabb Albert Flóriántól, az FTC utánpótlásának vezetőjétől.
- Igen, s nagyon jólestek az elismerések, hiszen igyekeztünk bebizonyítani, nálunk is lehet színvonalas tornákat rendezni.

- Igaz, hogy jövőre ki akarják bővíteni a mezőnyt?
- Igaz, méghozzá több hazai és külföldi csapat is indulhat majd terveink szerint. A hazai mezőnyből a Fradi és az MTK lenne eleve a tizenhatos döntő résztvevője, a többiek selejtezőt játszanának. A Bajnokok Ligájához hasonlóan négy négyes csoportból az első két helyezett jutna tovább, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódna a torna. Jövőre szeretnénk további neves külföldi együttesek, így a Real Madrid, a Manchester United, vagy más híres klubok fiataljait meghívni az eseményre, amit valószínűleg az 1992-es korosztály részére rendezünk meg.

- Jól tudom, hogy a ferencvárosi utánpótlás vezetése mellett tavasszal a14 éves korosztály gárdáját is trenírozza majd?
- Ez valóban így van, ám csak nyárig veszem át a csapatot, ráadásul mindez nem befolyásolja eddigi munkámat.

- Mi igaz abból, hogy a tehetséges Sellei Andrásra felfigyelt a híres brazil Sao Paulo, ennek ellenére az MTK igazolja le?
- Tényleg úgy volt, hogy Sellei az MTK-é lesz, ám a szülőkkel való egyeztetést követően marad nálunk, hiszen az egész család ragaszkodik a Fradihoz. Örülünk ennek, mint ahogy a Sao Paulo érdeklődésének is; az azonban csak a februári, dél-amerikai tornán dőlhet el, hogy lehet-e ebből szerződés. Egyébként az ifjúsági A csapatunkból is felfigyeltek néhány labdarúgónkra, egyiküket például a német Kaiserslautern hívta meg próbajátékra. Azaz, akadnak tehetségeink, a jövőben pedig a megtartásukért és minőségi képzésükért is mindent elkövetünk.

Bánki József