Vágólapra másolva!
Az éllovas Real Madrid nehezen nyert a vendég Murcia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában, a Deportivo ellenben Victor mesterhármasával (is) kiütötte a Celta Vigót.

A találkozó 8. percében Raúl szerezte meg a házigazdák egyetlen találatát, s ezzel a klasszis csatár 164. alkalommal volt eredményes a klub színeiben, így az örökranglistán holtversenyben a harmadik a mexikói Hugo Sanchezzel. A klub történetének legtöbb gólját a legendás Alfredo di Stéfano (216) szerezte, míg a második helyen Carlos Santillana (186) áll.

Jóval simább kilencven percen van ugyanakkor túl a Deportivo La Coruna, amely idegenben alázta meg a Celta Vigót. Luque már a 16. percben megkezdte a gólgyártást, Victor pedig a 42., 71. valamint 80. percben elért találataival mesterhármasig jutott. A kegyelemdöfést Tristán adta meg három minutummal a lefújás előtt.

A Zaragoza-Atlético Madrid találkozón 0-0-s döntetlen született.

Primera División, 18. forduló:
Real Madrid - Murcia 1-0 (1-0)
gól: Raúl (8.)

Celta Vigo - Deportivo La Coruna 0-5 (0-2)
gól: Luque (16.), Victor (42., 71., 80.), Tristán (87.)

Real Zaragoza - Atlético Madrid 0-0

A világ legjobb labdarúgói közé tartozó Thierry Henry büszke arra, hogy felkeltette a Real Madrid érdeklődését, de továbbra is az Arsenalban akar szerepelni.

"Boldog vagyok Londonban! Azt nem tudom megakadályozni, hogy az emberek pletykáljanak a klubcserémről, de számos barátom és az edzőm is tudja az álláspontomat" - mondta a világ- és Európa-bajnok francia csatár. "Legfőbb célom, hogy végre Bajnokok Ligája-győztes legyek. Könnyebb lenne a dolgom, ha a Realban futballoznék, de nagyobb kihívást jelent az Arsenallal küzdeni ezért. Örökre beírhatnánk magunkat a futball történelemkönyvébe."

Henry évek óta a világ közvetlen élvonalába tartozik, de idén ismerték el leginkább a teljesítményét. A FIFA-szavazáson Zinédine Zidane, míg a France Football Aranylabda-voksolásán Pavel Nedved mögött lett második. Nem véletlen, hogy azonnal hírbe hozták a Reallal, amelyhez az elmúlt négy nyáron mindig érkezett világsztár.