Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupában és a Bajnokok Ligájában is fordulót rendeztek a múlt héten, ám meglepően kevés olyan csapat volt, amely a hét végi bajnokin is meg tudta ismételni hétközi remek teljesítményét, és vica versa (gondoljunk csak az Arsenalra vagy az Internazionalére). Így aztán a hétvégi bajnokik is hasonló elbírálás alá estek, aminek köszönheten meglehetősen eklektikus álomcsapat jött össze.
Öyvind Bolthof (norvég, Valerenga IF): A norvég együttes az idén majdnem kiesett hazája élvonalából, ám az UEFA-kupában remekül szerepel, és ott van a legjobb 32 között. A második fordulóban a lengyel Wisla Krakówot verte ki a gárda, mégpedig tizenegyesekkel, és a továbbjutásban a kapusnak, Bolthofnak elévülhetetlen érdemei voltak, hiszen a rendes játékidőben is több nagy védést mutatot be, majd a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított.
Christoph Preuss (német, Eintracht Frankfurt): A frankfurti gárda hamar kétgólos hátrányba került hazai pályán a Wolfsburg ellen a hét végén, é ekkor kevesen fogadtak volna arra, hogy az Eintracht megszerzi a három pontot. A felzárkózást a jobbhátvéd Preuss találata kezdte meg, és a védő az egész mérkőzés során kiváló teljesítményt nyújtott.Dominique Arribagé (francia, Stade Rennes): A breton gárda a címvédő Olympique Lyon veretlenségi sorozatát szakította meg a hét végén. Noha a vezetést a lyoniak szerezték meg, életveszélyes csatáraiknak később nem sok lehetőségük akadt, köszönhetően az Arribagé által remekül irányított rennes-i védelemnek. A középhátvédnek emellett még arra is volt enegriája, hogy megszerezze az egyenlítő találatot.Timo Wenzel (német, VfB Stuttgart): A sváb gárda a múlt héten is bizonyította, hogy nem véletlenül szerepel olyan jól ebben a szezonban. Szabicsék előbb a BL-ben 1-0-ra verték a Rangerst, és ezzel bejutottak a legjobb 16 közé, majd pedig a hazai pályán általában gólzáport rendező Bochum ellen értek el gól nélküli döntetlent. A védelem tengelyében Wenzel klasszis teljesítményt nyújtott, ráadásul a Rangers ellen ő talált be.Bradley Carnell (dél-afrikai, Borussia Mönchengladbach): A gladbachiak a nyáron igazolták le az afrikai balhátvédet, aki a nyáron azonban megsérült, és egészen a múlt hétig nem is léphetett pályára. A hét végén végre bekerülhetett a kezdő tizenegybe, és ha már ott volt, akkor egy látványos góllal, illetve egy gólpasszal vette ki a részét a Kaiserslautern elleni győzelemből.
Alejandro Campano (spanyol, RCD Mallorca): A spanyol gárda remek hetet zárt, hiszen előbb az UEFA-kupában az FC Köbenhavn ellenében bejutott a legjobb 32 közé, majd pedig a hét végi bajnokin a Real Betis ellen megszerezte a három pontot. A baleáriak összes gólját ugyanaz a futballista szerezte, ezúttal azonban nem a kameruni Eto'o volt a főhős, hanem a jobb oldali középpályás, Campano, aki a dánok ellen egyszer, a Betis ellen pedig kétszer volt eredményes.Rodrigo Taddei (brazil, Siena): A sienai együttes újoncként remekül szerepel a Serie A-ban, köszönhetően elsősorban kiváló támadó részlegének, aminek a hét végén a Lazio látta kárát. A rómaiak ellen elsősorban a brazil játékmester, Taddei volt elemében, aki az első két gólt maga szerezte, majd a harmadik találatát előtt kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát, Menagazzót.Gonzalo Gabriel Choy (uruguayi, Gimnasia la Plata): Az argentin apertura a végéhez közeledik, és a legtöbb együttes számára már semmi tétje nincs a meccseknek, ennek ellenére a Gimnasia la Plata drukkerei valószínűleg nem bánkódtak, hogy kedvenciek a múlt héten két mérkőzést is nyertek. Előbb a San Lorenzo, majd a Banfield volt az áldozat, és mindkét találkozón a fiatal uruguayi középpályás szerezte a győztes találatot.Harry Kewell (ausztrál, Liverpool FC): A Vörösök nagyon jól jártak a nyáron leigazolt ausztrál szélsővel, hiszen Kewell Michael Owen hiányában a Liverpool első számú gólvágójává lépett elő. A múlt héten például kétszer is betalált: a Steaua Bucuresti elleni UEFA-kupameccsen továbbjutást érő gólt fejelt, majd a hét végi bajnokin a Birmingham City ellen is fejjel volt eredményes.
Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan): A rossonerók támadója élete talán legjobb formájában futballozik az utóbbi időben, rengeteg gólt szerez, és ez a legtöbbször elég is a Milannak a győzelemhez. A múlt héten az Ajax elleni BL-meccsen egyszer talált be, majd a hét végén a Modenának kétszer köszönt be, és mivel a csapat egyetlen gólt sem kapott, ez mindkét alkalommal elég volt a három ponthoz.Fracileudo Santos (brazil, Sochaux FC): A francia kiscsapat fennállása legnagyobb sikerét érte el a hét közben, amikor az UEFA-kupa második fordulójában hazai pályán 4-0-ra verte a Borussia Dortmundot, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Santos ezen a találkozón még "csak" egy gólt ért el, a hét végi, Auxerre elleni bajnokin viszont két találattal járult hozzá a 3-2-es győzelemhez.