Vágólapra másolva!
A hét közepén rendezik meg a spanyol labdarúgó bajnokság 14. fordulóját. A játéknap legnagyobb rangadóját a Santiago Bernabeu-stadionban játsszák, ahol a hazai Real Madrid a városi rivális Atlético Madridot fogadja.

A 14. forduló párosítása

Az összecsapás nem csak a két csapat bajnoki tabellán elfoglalt helyezése miatt érdekes - a Real a második, az Atlético negyedik -, hanem mert amúgy sem szívelik egymást, ráadásul a hazaiak négy nappal ezután a Barcelona otthonába látogatnak. Így Carlos Queiroz vezetőedző nehéz döntés előtt áll, hiszen pihentetnie kellene néhány kulcsjátékosát.

Egy biztos, Ronaldinho, a Barcelona brazil játékosa nem szerepelhet a hét végi szuperrangadón. A 23 éves játékmester még november elején, a Betis ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen szenvedett combizomsérülést. Jordi Ardevol és Lluis Til, a katalán klub orvosai sajtótájékoztatón elmondták, hogy ugyan nagyon szépen gyógyul Ronaldinho sérülése, ám pályára lépésének engedélyezésével nagyon nagy kockázatot vállalnának.

A Barca szerdán Málagába utazik, az előző idényben remeklő, viszont mostanság igencsak rapszodikusan szereplő Real Sociedad pedig a listavezető Valenciát fogadja, már kedd este, a 14. forduló nyitómeccsén.