Vágólapra másolva!
Nem tudta teljesíteni a vezetőségtől kapott ultimátumot Huub Stevens, a Hertha labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután a berlini gárda sima, 3-0-s vereséget szenvedett Wolfsburgban. Kikapott a Bayern München is, a bajorokat a Schalke verte 2-0-ra. Győzött a Werder és Stuttgart, Lauth mesterhármast lőtt az 1860 München színeiben.

Folytatta jó hagyományát a Schalke 04 labdarúgócsapata, s az elmúlt három szezonhoz hasonlóan ismét legyőzte Gelsenkirchenben a Bayern München együttesét. A két együttes Steinborn játékvezető sípszavára, 61 ezer néző előtt a következő összeállításban kezdte meg a találkozót.

Schalke: F. Rost - Hajto, Waldoch, Matellan, Kobiashvili - Pinto, Oude Kamphuis, Poulsen, Asamoah - Sand, Hanke.
Bayern München: Kahn - Salihamidzic, R. Kovac, T. Linke, Lizarazu - Deisler, Demichelis, Ballack, Zé Roberto - Makaay, Santa Cruz.

A kezdeti lagymatag játékot negyedóra elteltével Steinborn ítélete paprikázta fel, a bíró úgy ítélte meg, Linke szabálytalanul akadályozta Oude Kamphuist. A bajorok hiába tiltakoztak, a sípmester büntetőt ítélt, amelyet Hajto a jó irányba vetődő Kanh keze mellett a jobb sarokba bombázott (1-0).

Feltámadt a Bayern, ám ez nemcsak a játék gyorsulásában, hanem a durvaságokban is meglátszott. A 19. percben Santa Cruz hibázott abszolút ziccerben, hét perccel később Hanke fejesét Kahn védte bravúrral. A 32. percben váratlanul megfogyatkozott a vendégcsapat: egy Bayern-szögletet megelőző tumultusban Linke lekönyökölte az egyik hazai játékost, s máris villant a piros lap.

A második félidőben a bajorok nem jutottak helyzethez, a Schalke pedig nem erőltette túlságosan a támadásokat. A 80. percben mégis növelte előnyét a kék-fehér gárda, Hanke pazar labdával ugratta ki Oude Kamphuist, aki a kiszolgáltatott Kahn mellett a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

A Hertha együttese simán kikapott Wolfsburgban, ahol D'Alessandro egy és Klimowicz két góljával a hazaiak 3-0-ra nyertek. A mérkőzés pikantériája, hogy az egykori berlini mester, Jürgen Röber ült a Farkasok kispadján, míg kollégája, Huub Stevens minden bizonnyal utoljára dirigálta a Herthát.

A Stuttgart 4-1-re verte a Freiburgot, Szabics Imre végigjátszotta a 90 percet, de ezúttal nem talált a hálóba. Brémában Lisztes Krisztián 67 percet kapott, a Werder pedig 3-1-re győzött a Frankfurt ellen. Az 1860 München Benjamin Lauth mesterhármasával verte a Bochumot.

eredmények
Wolfsburg - Hertha 3-0 (1-0)
gól:
D'Alessandro (24.), Klimowicz (47., 71.)

Stuttgart - Freiburg 4-1 (1-1)
gól:
Kuranyi (33., 65.), Tiffert (62.), A. Hleb (64.), illetve Coulibaly (45.)

Köln - Hannover 1-2 (1-1)
gól:
Scherz (37.), illetve Brdaric (32.), Stendel (80.)

Mönchengladbach - Rostock 1-1 (1-1)
gól:
Sverkos (30.), illetve Persson (33.)

Schalke - Bayern München 2-0 (1-0)
gól:
Hajto (16.), Oude Kamphuis (80.)

Werder Bremen - Frankfurt 3-1 (2-0)
gól:
Ailton (18.), Baumann (25.), Klasnic (71.), illetve Chris (66.)

1860 München - Bochum 3-1 (0-1)
gól:
Lauth (50., 67., 78.), illetve Hashemian (35.).