Vágólapra másolva!
Az éllovas Deportivo La Coruna meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget az alsóházban tanyázó Real Mallorcától a spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában. A Valencia döntetlenjével maradt a 3. helyen.

Veresége ellenére az élen maradt Deportivo La Coruna labdarúgócsapata a spanyol bajnokság 9. fordulóját követően is, miután az üldöző Valencia nem tudott nyerni a Celta Vigo elleni hazai bajnokin.

A játéknap meglepetését kétség kívül a Depor zakója jelentette, a Mallorca a kameruni válogatott csatár, Samuel Eto'o vezérletével alaposan meglepte az Irureta-tanítványokat. A 75. percig nem láthatott gólt a Riazor közönsége, ekkor Eto'o büntetőből szerzett vezetést, majd a Bruggink a 88. percben ismét mattolta Molina kapust, beállítva a 2-0-s vendéggyőzelmet.

A Valencia előtt nagy lehetőség adódott, hiszen Aimarék mindössze két pontnyira voltak a Depor mögött, azaz győzelem esetén átvehették volna a vezetést a Primera Divisiónban. Az argentin középpályás meg is tett mindent a sikerért, a 42. percben szerzett góljával még a Valencia vezetett szünetben. A második félidő elején aztán meglepődve tapasztalhatta a Mestalla közönsége, hogy a Celta Vigo Berizzo, majd Jesuli révén a 66. percre megfordította az eredményt. Két perccel később Canobbio ugyan egyenlített, de az utolsó húsz percet, illetve az ötperces ráadást már csupán gól nélküli, meddő hazai mezőnyfölény jellemezte.

Az Osasuna is megtartotta eddigi negyedik helyét, miután Moha és Munoz góljaival 2-0-ra verte a Real Betist. Nyert a Barcelona is, a Rijkaard-csapat a Murciát gázolta el a Nou Campban.

eredmények, 9. forduló
Albacete - Villarreal 2-0 (0-0)
gól:
Parri (68.), Basti (72.)

Athletic Bilbao - Málaga 2-1 (0-1)
gól:
Urzaiz (63.), Tiko (73.), illetve Alonso (3.)

FC Barcelona - Murcia 3-0 (1-0)
gól:
Saviola (38.), Xavi (55.), Ronaldinho (66.)

Deportivo La Coruna - Real Mallorca 0-2 (0-0)
gól:
Eto'o (75. - 11-esből), Bruggink (88.)

Osasuna - Real Betis 2-0 (0-0)
gól:
Moha (50.), Munoz (81.)

Racing Santander - Espanyol 0-1 (0-0)
gól:
Oscar (83.)

Sevilla - Valladolid 1-1 (1-0)
gól:
Silva (16.), illetve Makukula (52.)
kiállítva: Silva (60.), illetve Marcos (67.)

FC Valencia - Celta Vigo 2-2 (1-0)
gól:
Aimar (42.), Canobbio (68.), illetve Berizzo (57.), Jesuli (66.).