Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy az AC Milan az elmúlt szezonban megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját és az olasz kupát is, a klub anyagilag veszteségesen zárta a gazdasági évet.

Az egyesület elnöke, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök - aki 99,94 százalékban tulajdonosa a klubnak - az AC Milan közgyűlésén elmondta, hogy 60 millió euró mínuszban vannak.

Berlusconi szerint ez többek között annak tudható be, hogy a személyi kiadások egy év alatt 121,5 millióról 152,5 millió euróra nőttek. Emellett a Bajnokok Ligája győzelemért 7,7 millió prémiumot fizettek ki a csapattagoknak, a sorozatból befolyt összeg 43,4 millió euró volt.

Az elnök meglehetősen kevesli azt a pénzt is, amelyet a közvetítési jogokért - mintegy 78 millió euró évente - kap a klub. A veszteség okaihoz az is hozzátartozik, hogy a Milan néhány játékosa jóval kevesebbet ér már a piacon, mint ahogyan azt korábban eltervezték.

Az AC Milan helyzetét nehezíti, hogy az Európai Unió versenybiztosa, Mario Monti vizsgálatot indít Silvio Berlusconi ellen, mert szerinte nem összeegyeztethető, hogy egy miniszterelnök egy sztárcsapatot birtokoljon.