Vágólapra másolva!
Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán támadója a hét végi Juventus elleni szuperrangadón szeretné megszerezni 100. gólját a piros-feketék színeiben. Érdekesség, hogy "Seva" egyik legfontosabb találatát éppen a torinóiak ellen szerezte, habár a krónikák nem mint gólszerzőt jegyzik, hiszen a Bajnokok Ligája idei döntőjének tizenegyespárbajában az ő büntetőjével nyert a Milan.

A hét végi forduló párosítása

"Az volt életem legnagyobb győzelme és egyik legszebb pillanata. Lehet, hogy a statisztikákban nem úgy szerepelek, mint góllövő, de mégis éjszakánként sokszor megnézem azt a felvételt" - mondta a 27 éves csatár a La Gazzeta dello Sportnak adott interjújában.

Mióta Sevcsenko 1999-ben Olaszországba szerződött, ötször volt eredményes a Juventus ellen. A 2001-2002-es idényben az ő nevéhez fűződött a bajnokság legszebb gólja is, melyet éppen a Juventus elleni 1-1-re végződött derbin szerzett.

A válogatott csatár jelenleg is kirobbanó formában van, hiszen nyolc találatával vezeti a góllövőlistát, s Gianluigi Buffon kapuját is szeretné bevenni: "Ő a világ legjobb kapusa, éppen ezért akarom legyőzni."

A Milan jelenleg 19 pontjával, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a bajnokságot a Juventus előtt, így a BL-döntő várva várt "visszavágójának" különösen nagy tétje lesz.

A rangadóra szombaton 20.30-kor kerül sor.